B1 TV, amendă de la CNA din cauza lui Traian Băsescu

CNA a amendat B1 TV, cu 7.500 de lei, pentru emisiunea "X-Press" din data de 6 aprilie, în care Traian Băsescu a făcut mai multe referiri, inclusiv la adresa DNA şi ICCJ, şi a adus acuzaţii, fără ca moderatorul programului, Sabin Orcan, să ceară dovezi.

În legătură cu această emisiune s-a autosesizat un membru al Consiliului, Valentin Jucan, care însă nu participă la şedinţa de marţi a CNA. De asemenea, CNA a primit o sesizare de la un telespectator în legătură cu această emisiune, informează Mediafax.

Amenda a fost aplicată pentru încălcarea articolului 40, alineatul 2 din Codul audiovizualului, potrivit căruia "moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare sau să indice, cel puţin, probele care le susţin, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acuzaţiile".

Totodată, CNA a analizat, marţi, emisiunea "Ultimul cuvânt", moderată de Cătălin Striblea şi difuzată la televiziunea B1 TV, pe 29 aprilie. CNA a primit o sesizare de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în legătură cu declaraţii referitoare la justiţie făcute de Traian Băsescu în acest program.

În cazul acesta, CNA a considerat că nu a fost încălcată legislaţia audiovizualului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel