EXCLUSIV  Avocatul Bolcaș dă cărțile pe față după ce referendumul 2019 a atins pragul de prezență

Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș

Avocatul Lucian Bolcaș a oferit, duminică, o reacție la cald pentru DCNEWS, după ce referendumul pe justiție, inițiat de președintele Klaus Iohannis, a atins pragul de prezență de 30% necesar pentru a fi validat.

„Nu reprezintă o surpriză această situație”, a spus Lucian Bolcaș, „întrucât lumea a fost păcălită de ideea că, după alegeri și referendum, de mâine toate lucrurile se vor schimba”.

„Numai că nici referendumul și nici alegerile nu aduc niciun fel de schimbare. Guvernul va rămâne același, la fel și majoritatea parlamentară și miniștrii. Doar o dispută între personalitățile politice mai poate să învioreze atmosfera, dar fără niciun fel de eficiență. Acest referendum nu face rău, dar nici nu aduce nimic bun", a spus Lucian Bolcaș pentru DCNEWS.

Întrebat dacă, până la această oră, a fost surprins de un anumit eveniment din ziua alegerilor, a răspuns astfel: „Pe mine de multă vreme nu mă mai surprinde nimic în viața politică, mai ales maniera în care se înțelege să se facă propagandă electorală, prin emoție și nu prin minte".

Amintim că Legea 3/2000 prevede două praguri:

1. pragul de 30% prezenţă

Art. 5 (2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

2. pragul de 25% voturi valabil exprimate

(3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Potrivit AEP, pentru referendumul național, numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente (LEP) este de 18.267.997 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel