Avertismentul Marii Britanii pentru Putin, după atacul armat de la Moscova

Foto: Kremlin.ru
Foto: Kremlin.ru

Marea Britanie vine cu un avertisment pentru Vladimir Putin, după atacul armat de la Moscova.

Marea Britanie l-a avertizat pe liderul Kremlinului, Vladimir Putin, să nu folosească atacul armat de la Crocus City Hall, lângă Moscova, ca pretext pentru intensificarea războiului împotriva Ucrainei. Acest lucru a fost declarat de o sursă de securitate din guvernul britanic pentru ziarul The Telegraph.

Avertismentul Londrei vine după ce Putin a declarat sâmbătă că ar fi fost pregătită o „fereastră” pentru ca suspecții din atacul terorist să treacă granița cu Ucraina.

VEZI ȘI: Noi informații despre atacul armat din Rusia, în urma căruia 137 de oameni au murit - Video cu suspecții

„Dorința disperată a lui Putin de a transfera toate responsabilitatea Ucrainei nu este surprinzătoare, întrucât încearcă să înșele și mai mult poporul rus, pretinzând că nu există disidență în Rusia”, a spus sursa.

Nu există semne ale implicării Ucrainei în atacul armat de la Crocus City Hall

„El nu ar trebui să folosească această legătură fictivă ca și scuză pentru a-și intensifica războiul ilegal din Ucraina”, a adăugat sursa.

De altfel, și Alicia Kearns, președintele Comisiei de Afaceri Externe a Marii Britanii, a declarat că presa rusă a lansat videoclipuri false cu oficiali ucraineni în încercarea de a da vina pe Ucraina pentru atacul terorist de la Crocus City Hall și pentru a-i oferi lui Vladimir Putin o scuză pentru alte atrocități.

„Nu există semnele unei legături între atacul terorist și Ucraina, și nici motive credibile pentru a presupune implicarea lor”, a spus Kearns.

Reamintim că gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atacul din suburbia Moscovei, în urmă căruia au murit 137 de oameni. Oficialii din Ucraina au negat vehement implicarea în atac. De altfel, lipsa implicării Kievului a fost susținută și de Statele Unite, care în urmă cu câteva săptămâni au avertizat asupra unui atac terorist iminent la Moscova, avertizări pe care Vladimir Putin le luase atunci în derâdere, afirmând că sunt un „șantaj” al Occidentului și o tentativă de a destabiliza Rusia.

VEZI ȘI: Putin a făcut o greșeală uriașă. Cu doar 3 zile înainte de masacrul de la Moscova președintele Rusiei făcea o declarație ce arată azi amploarea eșecului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel