Noi informații despre atacul armat din Rusia, în urma căruia 137 de oameni au murit - Video cu suspecții

Foto: Captură video Twitter
Foto: Captură video Twitter

Au apărut noi informații despre atacul armat din Rusia, în urma căruia 137 de oameni au murit.

Apar noi informații despre atacul armat de la Crocus City Hall, lângă Moscova. Potrivit Tass.ru, la momentul atacului în clădire se aflau peste 5 mii de oameni.

„5 mii de oameni au fost evacuați din clădire, pompierii au salvat alte 100 de persoane de la subsol și de pe acoperiș în timpul incendiului”, ar fi spus o sursă agenției.

Totodată, potrivit ultimelor date, în urma atacului au murit 137 de persoane, inclusiv trei copii. Sursa citată scrie că mulți dintre aceștia oameni au murit din cauza inhalării de fum de la incendiul devastator care a început imediat după primele împușcături. Noul bilanț arată că numărul persoanelor rănite în urma atacului a crescut la 182. Potrivit listelor actualizate ale Ministerului Sănătății din Regiunea Moscova, 101 persoane rămân în spitale, 61 urmează tratament în ambulatoriu, iar 20 sunt externate. Anterior s-au raportat aproximativ 180 de victime.

Comisia de Investigație a Rusiei a anunțat demararea unei anchete, inclusiv asupra modului în care a avut loc evacuarea oamenilor și în legătură ce s-a întâmplat cu ieșirile din clădirea Crocus, multe dintre acestea fiind blocate în acel moment.

Forțele de ordine din Rusia au reținut în total 11 persoane care ar fi fost implicate în atacul terorist, inclusiv a 4 autori direcți. Unii dintre suspecți au fost duși ieri Tribunalul Basmanny din Moscova cu propunere de arestare. Tribunalul Basmanny a publicat ulterior un videoclip cu predarea unuia dintre ei.



Potrivit agențiilor ruse, Dalerjon Mirzoev și Rachabalizod Saidakrami Murodali au fost acuzați de atac terorist ca parte a unei grupări. Aceștia au putut fi văzuți în sala de judecată plini de vânătăi și de răni, semn că au fost bătuți de forțele de ordine.

Rachabalizod Saidakrami Murodali a fost trimis într-un centru de arest preventiv pentru două luni, la fel ca și primul suspect - Dalerjon Mirzoev.

Saidakrami Murodali ar fi declarat în fața instanței că are 30 de ani, are o soție, un copil și este înregistrat în Rusia, dar nu-și amintește unde, scrie BBC Rusia. Ambii suspecți reținuți și-ar fi recunoscut vinovăția.

Duminică seara, 24 martie 2024, Tribunalul Basmanny din Moscova a dispus arestarea a încă doi suspecți în atacul terorist de la Crocus - Muhammadsobir Fayzov și Shamsidin Fariduni. Faizov a fost dus în judecată într-un scaun cu rotile. Potrivit presei din Rusia, toți cei patru suspecți reținuți ar fi cetățeni ai Tadjikistanului. Aceștia sunt acuzați în temeiul articolului 205 din Codul penal al Rusiei de comiterea unui atac terorist, pentru care este prevăzută o pedeapsa maximă de închisoare pe viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel