OMS, Avertisment legat de noile măsuri de prevenție pentru coronavirus: E posibil să nu ajute!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis luni un avertisment legat de măsurile de protecție adoptate pentru stoparea focarului de coronavirus, subliniind că epidemia din afara Chinei afectează doar o proporție „minusculă” a populației.

OMS a mai spus că COVID-19 a fost „mai puțin mortal" decât alte coronavirusuri, cum ar fi sindromul respirator acut sever (SARS) sau Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS), având, până în prezent o rată a mortalității de aproximativ 2 la sută.

Oficialii OMS au respins sugestia ca toate croazierele să fie oprite pentru a evita riscul unui nou focar de infecție, precum cel de pe Prințesa Diamantă lovită de coronavirus în Japonia, notează Medicalexpress.

"Măsurile ar trebui luate proporțional cu situația. Este posibil ca măsurile de protecție să nu ajute", a declarat reporterilor de la Geneva, șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Focarul, care a infectat aproximativ 70.500 de oameni în China și a ucis peste 1.700, a stagnat producția și turismul în toată regiunea și a dus la multiple restricții de călătorie, inclusiv pentru zboruri și croaziere.

"Dacă vom întrerupe fiecare navă de croazieră din lume, cu șansa de a exista un contact potențial cu un potențial infectat, atunci unde ne oprim?" a declarat Michael Ryan, șeful programului de urgențe pentru sănătate OMS.

Ryan a declarat că în epicentrul crizei din orașul Wuhan din provincia Hubei centrală, „rata de atac" - o măsură a vitezei de răspândire a virusului - a fost de patru la 100.000.

"Acesta este un focar foarte grav și are potențialul de a crește, dar trebuie să echilibrăm asta în ceea ce privește numărul de persoane infectate. În afara Hubeiului, această epidemie afectează o proporție foarte mică, foarte mică," a spus el .

Tedros s-a referit, de asemenea, la o scădere aparentă a cazurilor noi de boală în ultimele zile, dar a spus că tendința „trebuie interpretată foarte prudent".

"Tendintele se pot schimba pe masura ce noile populatii sunt afectate. Este prea devreme pentru a spune daca acest declin raportat va continua. Fiecare scenariu este inca pe masa", a spus el.

Tedros a spus că mai mult de 80 la sută dintre pacienții infectați cu virusul au simptome ușoare și se recuperează, în timp ce 14 la sută au boli severe, cum ar fi pneumonia.

Aproximativ cinci procente din cazuri sunt considerate critice cu posibilă insuficiență multi-organ, șoc septic și insuficiență respiratorie și, în unele cazuri, moarte ", a adăugat el.

Tedros a spus că există „relativ puține cazuri" în rândul copiilor și este nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege de ce.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel