Augustin Zegrean, președintele CCR, decorat de Băsescu

zegrean-si-basescu
zegrean-si-basescu

Preşedintele Traian Băsescu încearcă să se pună bine cu judecătorii Curții Constituționale. Astfel, lui Augustin Zegrean, președintele Curții, i s-a conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înființarea instituției. Șeful statului i-a decorat și pe ceilalți judecători ai CCR dar și pe mai mulţi magistraţi.

Decretul privind decorarea lui Zegrean a fost semnat marţi de şeful statului şi contrasemnat de premierul Victor Ponta, fiind publicat, joi, în Monitorul Oficial.

 Distincţia preşedintelui CCR a fost acordată "cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea Curţii Constituţionale, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea şi afirmarea gândirii juridice româneşti, pentru rolul deţinut în asigurarea şi respectarea Constituţiei de către instituţiile statului de drept".

 Cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler au fost decorați și judecătorii CCR Aspazia Cojocaru, Petre Lăzăroiu, Mircea Ștefan Minea, Iulia Motoc, Ion Predescu, Valentin Zoltan Pușcaș, Tudorel Toader "în semn de înaltă apreciere pentru competența și profesionalismul dovedite în domeniul justiției constituționale".

 De asemenea, Traian Băsescu conferă Ordinul Național Steaua României în grad de Ofițer judecătorului CCR Acsinte Gaspar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel