Audieri miniștri: SCANDAL Mihaela Toader. Replica lui Ponta

Scandal în timpul audierii Mihaelei Virgina Tudor, propunerea PSD pentru a fi ministru delegat al Fondurilor Europene în Guvernul Grindeanu!

Victor Ponta a spus că la audierile de miniștri, toate întrebările se strâng, iar apoi, orice ministru răspunde foarte scurt la orice chestiune. Eugen Tomac a replicat că este un abuz deoarece poate el are 20 de întrebări de adresat.

"Doamna președintă a întrebat și nu a fot nicio obiecție pe marginea acestui subiect. Nu putem schimba procedura în timpul audierilor! Întrebările trebuie strânse, iar apoi doamna ministru va răspunde pe scurt tuturor", a zis Victor Ponta.

"Este un abuz ce se întâmplă în clipa de față pentru că eu, ca parlamentar, dacă am 20 de întrebări vreau să i le adresez! Vorbim totuși despre audieri pentru funcția de ministru în guvernul României!", a replicat Eugen Tomac.

[citeste si]

Mihaela Virginia Toader, aviz favorabil

Mihaela Virginia Toader, propusă pentru funcția de ministru delegat pentru Fonduri Europene, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite pentru afaceri europene din Parlament, cu 18 voturi pentru și 8 împotrivă.

Ea a afirmat, în cadrul audierii, că absorbția fondurilor europene pe cadrul financiar 2007-2013 ar putea ajunge la 85%, în acest moment fiind în jurul a 82%, iar pe noua perioadă de programare se are în vedere o absorbție de 100% în 2023.

"Absorbția fondurilor europene, implementarea acestora, este un obiectiv național. Ne-am stabilit în programul de guvernare să ajungem la un grad de absorbție de 72,5% la sfârșitul anului 2020 și 100% la sfârșitul exercițiului financiar în 2023. Actualul exercițiu financiar ne arată că se poate. În acest moment suntem undeva la aproximativ 82%, mai avem declarația finală de trimis până în martie 2017, deci sperăm să ajungem la 85%", a sus Mihaela Toader.

Potrivit acesteia, sunt unele măsuri care trebuie luate în prima jumătate a anului, precum lansarea apelurilor de proiecte, gradual, pe măsură ce acestea sunt pregătite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel