ARO M461 și GAZ 69 la RAR Grivița - Foto

Inspectorii Registrului Auto Român au avut parte de două SUV-uri de epocă. 

"A zis cineva...SUV?! ARO M461 și GAZ 69 la RAR Grivița", au scris cei de la RAR pe Facebook.

Iată tot ce ştie ChatGPT despre aceste modele. 

ARO M461 este un vehicul off-road produs în România între anii 1966 și 2003 de către Automecanica Moreni. A fost conceput pentru a fi un vehicul militar ușor, dar a fost ulterior adaptat și pentru uz civil.

ARO M461 este echipat cu un motor în patru cilindri, cu o capacitate de 2,5 litri și o putere de aproximativ 70 de cai putere. Avea tracțiune integrală și era cunoscut pentru abilitățile sale off-road remarcabile. Caracteristicile sale robuste și durabile, suspensia înălțată și garda la sol ridicată îl făceau potrivit pentru teren accidentat.

Inițial, ARO M461 a fost destinat armatei române și altor țări membre ale Tratatului de la Varșovia, fiind utilizat în principal pentru transportul militar și misiuni de cercetare. Cu toate acestea, datorită capacităților sale off-road, a devenit popular și în rândul civililor care apreciau mașinile de teren.

Modelul ARO M461 a fost fabricat în diferite variante, inclusiv variante cu acoperiș tăiat și variante cu acoperiș închis. În funcție de configurație, mașina avea o capacitate de transport de aproximativ patru sau cinci persoane.

ARO M461 a avut un impact semnificativ asupra industriei auto românești, fiind unul dintre cele mai cunoscute și de succes vehicule produse în România. Chiar și după încetarea producției sale în 2003, ARO M461 rămâne în continuare un simbol al industriei auto românești și un obiect de colecție pentru pasionații de mașini retro. 

GAZ 69 este un vehicul off-road produs în Uniunea Sovietică între anii 1953 și 1972 de către Gorkovsky Avtomobilny Zavod (GAZ). A fost creat ca o variantă îmbunătățită a predecesorului său, GAZ 67B, și a fost folosit în principal în scopuri militare și civile.

GAZ 69 a fost proiectat să fie un vehicul robust și fiabil, potrivit pentru teren accidentat. Era echipat cu un motor în patru cilindri și o capacitate de aproximativ 2,1 litri, generând o putere de aproximativ 55 de cai putere. Avea tracțiune integrală și era capabil să depășească obstacole precum noroiul, zăpada sau terenul abrupt.

Datorită capacităților sale off-road, GAZ 69 a fost utilizat extensiv în cadrul armatei sovietice și în alte țări din blocul estic. Acesta a fost folosit pentru transport militar, recunoaștere și alte misiuni speciale. De asemenea, a fost disponibil și pentru uz civil, fiind utilizat în domenii precum agricultură, exploatare forestieră sau explorare geologică.

Varianta de bază a GAZ 69 era un vehicul cu două uși, cu o capacitate de transport de aproximativ patru persoane. Existau și variante specializate, cum ar fi un model descoperit, o versiune cu capacitate extinsă sau un model cu hardtop închis.

GAZ 69 a fost un vehicul foarte popular datorită fiabilității sale și a capacităților sale off-road. Chiar și după încetarea producției în 1972, acesta a continuat să fie utilizat pe scară largă în multe țări și rămâne un obiect de colecție și un simbol al perioadei sovietice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel