ARHIVA SIPA. Tudorel Toader, la audieri

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, este chemat astăzi la audieri în comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA, la ora 10:00. La viitoare audieri, vor fi chemați foștii miniștri ai Justiției: Monica Macovei, Tudor Chiuariu, Cătălin Predoiu şi Titus Corlăţean.

Senatorul PSD Șerban Nicolae, președinte al comisiei, a propus, în urmă cu o săptămână ca audierile să înceapă cu Tudorel Toader. 

”Ministrul Justiţiei în funcţie este persoana cea mai avizată pentru a ne spune care este situaţia în acest moment, dacă mai există compartimente de specialitate în legătură cu această arhivă, pentru că nu mai este o bază de date operativă, nu mai este o bază de informaţii cu activitate curentă. Poate să ne spună ce acte normative au fost incidente, nu cele care sunt publice, ci cele de rang inferior - ordine de ministru, dispoziţii interne, regulamente şamd. Ar fi punctul de plecare. Am şi solicitat domnului ministru o serie de date sistematizate de la care să pornim şi de aici putem să facem o strategie de deşfăşurare a activităţii comisiei”, a afirmat Șerban Nicolae. 

Tudorel Toader a confirmat încă de joia trecută că va veni la audiere: ”Sigur că voi merge, doar eu am iniţiat HG pentru accesul la arhivă şi cunoaşterea conţinutului arhivei SIPA!”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel