Arcul de Triumf, deschis vizitatorilor. Vezi programul

Manifestările dedicate Armatei Române şi Eroilor Neamului a determinat municipalitatea Capitalei să deschidă pentru vizitatori Arcul de Triumf.

Autor:Daniela Bodeanu

Bucureștenii și nu numai pot merge să vadă terasa superioară a monumentului,dar și expozitiile din interiorul acestuia.

 Programul de vizitare este între orele 10:00 si 22:00, ultima intrare fiind la ora 21:30, informează Primaria Capitalei.

Vizitatorii pot vedea patru expoziţii, „Marele Război al Reîntregirii Neamului”, „Heraldica Marilor Familii Boiereşti”, „Arcul de Triumf în Imagini”și „Marea Unire de la 1918”.

De asemenea, special pentru acest eveniment, a fost amenajată o galerie dedicată eroilor din Afganistan.

 Duminică, între orele 16:00 și 18:00, sub Arcul de Triumf se pot asculta marșuri si cântece militare dedicate acestui eveniment, în interpretarea Fanfarei MApN - Regimentul 30 Garda "Mihai Viteazu".

Motivul deschiderii o reprezintă seria de manifestări dedicate Armatei Române şi Eroilor Neamului, cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la Declaraţia de Independenţă (9 mai 1877), manifestări organizate de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic.

Monumentul este deschis doar cateva zile pe an,comparativ cu aceleași monumente din Paris și Barcelona,deschise zilnic, între orele 10:00 și 23:00.Ultima data a putut fi vizitat pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.

Arcul de Triumf  a fost înscris pe lista monumentelor istorice în 2004,a fost construit între 1920-1922 și apoi renovat între 1935-1936.El măsoara 27 de metri lungime.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel