Aproape 200 de elevi din Vrancea îşi vor cumpăra calculatoare prin programul guvernamental "Euro 200"

Aproape 200 de elevi din unităţile de învăţâmânt vrâncene, care provin din familii cu venituri modeste, îşi vor putea achiziţiona în acest an calculatoare prin programul guvernamental "Euro 200", potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea.

"Anul acesta avem 199 de elevi care vor beneficia de programul guvernamental "Euro 200". Cei mai mulţi, respectiv 12 elevi, sunt de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă 'Elena Doamna' Focşani, 11 elevi sunt de la Şcoala Gimnazială Pufeşti, nouă elevi de la Şcoala Rugineşti şi de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Mărăşeşti, opt elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Străoane şi câte şapte elevi de la Şcoala Gimnazială Jitia şi Jariştea. Celelalte unităţi şcolare până la 199 de elevi au mai puţini beneficiari. Elevii vor putea achiziţiona cu acest tichet un calculator sau laptop. Dacă doresc un calculator mai performant pot veni cu diferenţa. Legea nu interzice acest lucru. Agenţii economici au mai apoi obligaţia să depună acel tichet la IŞJ pentru ca acesta să poată fi decontat de Ministerul Educaţiei Naţionale", a declarat directorul adjunct al IŞJ Vrancea, Aurel Şelaru. 

De acest tichet vor beneficia elevii care provin din familii cu un venit brut lunar pe membru de familie de maxim 250 de lei, bonul reprezentând echivalentul în lei a sumei de 200 de euro cu care aceştia îşi vor putea achiziţiona calculatoare, până la data de 10 octombrie 2019.

Potrivit datelor IŞJ Vrancea, anul trecut, un număr de 207 elevi vrânceni au beneficiat de tichetele valorice pentru achiziţia unui calculator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel