Anunțul zilei PSD-PNL. Bogdan Chirieac: E candidatul cu prima șansă la alegeri

foto: Freepik
foto: Freepik

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre anunțul Coaliției PSD - PNL  privind candidatul comun la Primăria Capitalei, pe care îl vor anunța oficial miercuri, precum și șansele lui Popescu Piedone și Nicușor Dan.

Bogdan Chirieac a fost întrebat în cadrul știrilor România TV, de jurnalista Cristina Herea, despre anunțul pe care îl va face la ora 12.00 Coaliția de guvernare privind desemnarea medicului Cătălin Cîrstoiu drept candidat al PSD-PNL la Primăria Capitalei. și dacă organizațiile din București vor susține acest candidat comun.

'Sunt decizii tardive, dar bine că, până la urmă, le-au luat. Mă aștept să se mai schimbe ceva până la ora 12, așa cum ne-au obișnuit diriguitorii noștri în ultimele luni. Deci, Coaliția are un candidat, în persoana medicului Cîrstoiu. El trebuie să vină de departe și să intre în competiție cu Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone, mult mai cunoscuți.

Însă eu spun că se poate face lucrul acesta, fiindcă sunt două partide puternice, PSD și PNL, deși, atenție, în special în București, unde e un public mult mai educat, informat, cu venituri mult mai mari decât în restul țării, apartenența la partid nu este atât de importantă. Aici, oamenii votează în funcție de om. Sigur că asta se întâmplă și în restul localităților, dar, în special în funcție de om și de cum se prezintă el, nu neapărat partidul care îl susține.', a spus Bogdan Chirieac.

Chestionat dacă primează la alegeri puterea partidului sau notorietata și activitatea, analistul politic a răspuns:

'Popescu Piedone este cunoscut de ani în București. Medicul Cîrstoiu este cunoscut de pacienții domniei sale. El va fi cunoscut, notorietatea lui va crește brusc în perioada următoare, fără dar și poate, fiindcă, iată, îl popularizăm cu toții. Bucureștenii vor afla despre el. Importantă va fi impresia pe care o va face, felul în care îi va convinge pe bucureșteni. Eu cred că medicul Cîrstoiu are prima șansă la aceste alegeri, urmat de Popescu Piedone și Nicușor Dan. Să nu ne băgăm degetele în ochi să spunem despre campanie că se face doar în ultimele 30 de zile, nu!', a zis Chirieac.

'Ei sunt în campanie electorală. Dacă alt candidat va reuși să îi convingă pe bucureșteni, Piedone sau Nicușor Dan, atunci, ei vor vota în această direcție! Alegerile sunt într-un singur tur, nu se pot face jocuri politice! Cine va face în jur de 35-38% este viitorul primar general al Capitalei, având consecințe pentru alegerile prezidențiale, să știți! Una este dacă va câștiga profesorul Cîrstoiu și alta va fi situația dacă va câștiga Nicușor Dan, vis-a-vis de prezidențialelel din septembrie. Lucrurile se schimbă în acest caz!', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel