Cîrstoiu, prezentat drept candidat la PMB de Ciolacu, Ciucă, Firea și Burduja / live text - video

Agerpres
Agerpres

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, Nicolae Ciucă, președintele PNL și Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al Coaliției PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, alături de președintele PSD București, Gabriela Firea, și președintele PNL București, Sebastian Burduja, au susținut o conferință de presă.

Video

Cătălin Cîrstoiu:

- Îmi doresc un oraș care să ne reprezinte pe noi toți

- Eu sunt la mijlocul celor două doctrine, social-democrate și liberale.

- Dacă ar fi să vă fac o mărturisire personală... Poate că una dintre obligațiile mele față de pacienții mei a fost să asigur la Spitalul Universitar tratamentul unor boli grave: cancerul. Și am făcut-o, zic eu. Avem cel mai performant buncăr de radio-terapie care există în Europa de Est. În scurt timp va fi funcțional. Uitându-mă la acest oraș am observat că, probabil, prin diverse unelte de diagnosticare are aceeași boală. O boală care m-a obsedat ani de zile. În fața dumneavoastră aveți un supraviețuitor al acestei boli. Sunt sigur că, făcând această mărturisire - care pentru mine e puțin dureroasă - că împreună vom învinge un oraș bolnav și îl vom face sănătos. Asta am făcut toată viața

- Primarul General trebuie să se asigure că are instituții care fac treaba. Este anacronic ca în 2024 să ai o lege de acum 20 de ani. 

- Ca medic am ajuns la concluzia că sănătatea nu se rezumă la acele manevre, metode, dintr-un spital. Sănătatea pacienților e influențată de tot ceea ce înseamnă un aer curat în București, a unei infrastructuri eficiente.

- Cam 4000 de pacienți își găsesc an de an o soluție medicală. 

- Am ajuns la un plan unic pentru o Capitală, pentru un viitor. Și sigur o să vă întrebați de ce un doctor, profesor universitar a ales să accepte această provocare.

- Noi am discutat mult despre idei, proiecte, tot felul de lucruri care ar putea fi schimbate.

- Eu sunt medic, profesor universitar. Până astăzi nu am avut carieră politică. 

Marcel Ciolacu:

- Nu vreau să văd, după 4 ani, că explică că nu s-a putut, că nu a avut majoritate în Consiliul General. Sunt ferm convins că va prezenta, după 4 ani, toate realizările și împreună cu primarii de sector.

- Am căutat și sunt ferm convins că am găsit soluția cea mai bună. Nu m-am certat cu doamna FIrea.

- Dacă românii ne vor da votul pentru această nouă abordare politică pentru București, vom veni și pentru România. Am obosit să spun nu, eu vreau să susțin o echipă. 

- Avem nevoie de un proiect, avem nevoie de domnul Florescu de o viziune, într-un oraș unde se construiește anapoda. Vorbim despre Capitala noastră, a românilor. Trebuie să intrăm într-o altă logică.

- Da, doctorul Cîrstoiu nu a stat cu mâna întinsă la Guvern sau la administrațiile locale. A făcut cu fonduri europene.

- Am văzut o echipă la Guvern. Nu mai avem timp să pierdem. Nu am văzut miniștrii să se certe.

- Am văzut cu toții entuziasmul tineresc al domnului Burduja.

- Moștenim un București fără program, perspective. Cu ce se laudă actualul primar sunt lucrurile făcute de Gabriela Firea.

- De cât timp sunt prim-ministru nu m-a căutat niciodată primarul general al Capitalei.

- Vorbim despre un primar general să fie căutat și să primească vizite ale altor primari europeni sau mondiali. Nu am văzut acest lucru până acum.

- M-am săturat să văd explicații de ce nu se poate. Când se apropie alegerile vin politicienii și încep să explice cum adversarii politici le-au tăiat aripile și ei voiau să facă.

Nicolae Ciucă:

- Aveți încredere în sprijinul pe care PNL și PSD o să vi-l acorde și să ne vedem la Primăria Capitalei.

- Domnul Tiberiu Florescu se alătură echipei domnului doctor. Domnul doctor Cîrstoiu a demonstrat de-a lungul carierei că este în măsură să realizeze, să unifice resursele unei echipe şi aici l-aş menţiona pe domnul profesor Tiberiu Florescu, care, de asemenea, se alătură echipei domnului doctor.

- Vom avea pe cineva care ştie să taie, ştie să vindece şi, mai ales, ştie să repună în funcţiune un întreg organism, alături de cineva care ştie să realizeze un proiect, ştie să îl monitorizeze şi, de asemenea, are capacitatea să îl ducă până la final. Ca atare, dincolo de calităţile domnului doctor Cîrstoiu, dincolo de virtuţile echipei domniei sale, discutăm de sprjinul pe care îl are de la două partide politice, cele două partide politice care vor asigura tot ceea ce este necesar pentru ca domnul doctor să câştige Primăria Capitalei.

- Domnia sa a demonstrat că este în măsură să unifice resursele unei echipe.

- În fiecare zi gestionează situații de criză, iar Bucureștiul este în situații de criză. Avem nevoie de un astfel de om. 

- Am venit cu un om care nu este interesat de afaceri, nu este interesat de scenă și show-uri la televizor. Nu vorbim despre un candidat împotriva altui candidat, ci de un om care să se preocupe de problemele cetățenilor Capitalei României.

- Am venit cu un proiect comun și cu un candidat comun. Acest candidat comun este dl. doctor prof. univ. Cătălin Cîrstoiu. Nu am venit cu un om politic, ci cu un om care nu a făcut nimic în viața lui decât să slujească oamenii, de dimineața până seara, într-o instituție în care oamenii chiar au nevoie de ajutor atunci când le este cel mai greu.

- Am considerat să lăsăm de o parte orice orgoliu și să construim această coaliție care și-a asumat responsabilitatea trecerii României prin toate aceste situații dificile. 

- Este o mare bucurie, după atât de mult timp, să ne aflăm azi la lansarea candidatului PSD - PNL.

Sebastian Burduja:

- Este un moment important, cu o miză aparte. Bucureștiul a fost prost administrat. Au fost oameni prezentați ca mari speranțe, dar au fost iluzii.

-  A fost o păcăleală pentru bucureșteni, a fost o luptă a orgoliilor. Și noi am fost păcăliți în 2020 când am susținut pe cineva.

- Sunteți cel mai bun, domnule Cîrstoiu. Aveți cea mai bună șansă. 

- Începem, așadar, și suntem pregătiți să cucerim Capitala. Timpul scandalului și a incompetenței a trecut. Suntem împreună și suntem gata să redăm Bucureștiul bucureștenilor.

- Să nu faceți micul Paris, ci marele București!

Gabriela Firea:

- Interesul nostru comun și :al meu nu este să ocupăm o funcție, ci ca în București să nu ne mai fie rușine că este mizerie, frig, că multe parcuri sunt insalubre și în care s-a abandonat orice masterplane. Au fost înghețate în acești 3 ani și jumătate.

- Îmi doresc ca bucureștenii să simtă că au autoritățile de partea lor. Mult succes domnului doctor, candidatul nostru, și consilierilor! 

-

Conferința a început la ora 12.00, la Palatul Parlamentului.

DC News va transmte live text - video principalele declarații! Rămâneți alături de no!

----------------------

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel