ANM, vremea. ALERTĂ METEO până-n 10 iunie

Irina Constantin / 06 iun 2019 / 16:33
Descriere foto:

ANM, vremea. ALERTĂ METEO până-n 10 iunie   Meteorologii au emis alerte meteo de ultimă oră. 

ANM, vremea. ALERTĂ METEO până-n 10 iunie  Până-n 10 iunie, la ora 10, este informare meteo de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate: ”Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.” anunță meteorologii. 

ANM, vremea. ALERTĂ METEO până-n 10 iunie ANM a emis și COD GALBEN valabil până la ora 22:00 în următoarele județe marcate pe hartă:

(w670)

ANM, vremea. ALERTĂ METEO până-n 10 iunie ”În intervalul menționat în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, în nordul Olteniei, local în Moldova și Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și pe arii restrânse 35...50 l/mp.” este alerta meteo de Cod Galben. 

ANM, vremea. ALERTĂ METEO până-n 10 iunie De la ora 22:00, când expiră această informare meteo, intră în vigoare o altă alertă de Cod Galben, valabilă până vineri, la ora 06:00: ”În intervalul menționat în județele Timiș, Arad și Bihor vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor mai depăși local 20...25 l/mp și izolat 40 l/mp.”

(w670)