Angajații din Finanțe cer respect ca să crească gradul de colectare. Presiuni pe Guvern: Cum își poate îndeplini angajamentele asumate?

foto gov.ro
foto gov.ro

Angajații din finanțe amenință cu greva generală. 

”Angajații din sistemul fiscal nu cedează, protestele spontane continuă la nivel național pentru a șaptea zi consecutiv. Angajații sunt în stradă, conflictul colectiv de muncă este declanșat, următoarea etapă este greva generală” arată un comunicat de presă al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe.

Această Federație, ”în numele angajaților sistemului fiscal”, întreabă Guvernul României:

”Cum are de gând să crească gradul de colectare fără a manifesta respect față de angajații care trebuie să îndeplinească acest obiectiv?

Cum își poate îndeplini angajamentele asumate la nivel național și internațional, pentru a nu rata accesarea fondurilor europene, dacă nu înțelege să profesionalizeze sistemul fiscal? 

Cu cine vrea să combată contrabanda și evaziunea fiscală dacă nu oprește migrarea personalului spre locuri de muncă mai bine plătite, inclusiv în sistemul bugetar?”. 

În final, comunicatul semnat de Vasile Marica transmite: ”Solicităm Guvernului să-și asume responsabilitatea soluționării conflictului colectiv de muncă declanșat de Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe, în considerarea faptului că îmbunătățirea activității sistemului fiscal este absolut necesară, acesta reprezentând un element de siguranță națională”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel