Angajări BLOCATE în MAI. Vela: Consursurile sunt organizate pentru PILE ȘI RELAȚII

Roxana Neagu / 26 noi 2019 / 10:14
Marcel Vela - ministru de Interne. Foto: Agerpres.
Marcel Vela - ministru de Interne. Foto: Agerpres.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că a blocat angajările în MAI. 

Marcel Vela a anunțat, în această dimineață, că a blocat angajările în MAI, pentru că respectivele concursuri oricum erau organizate pentru pile și relații: ”Concursurile și examenele acestea sunt organizate mai mult cred că pentru pile și relații. Nu știu dacă strict politice, dar în mare măsură, da”. 

El a spus că acest blocaj va continua până când vor găsi ”variante de organizare și de restructurare a Ministerului, până când vom gândi bugetul pe anul 2020. Această sistare și această suspendare este firească, având în vedere că dorim pentru 2020 o regândire și reorganizare a ministerului și, evident, o propunere de buget pertinentă și corectă pentru 2020”. 

Întrebat dacă va conta loialitatea față de PNL sau competența, Vela a răspuns că ”va conta profesionalismul și voi depune toate eforturile pentru depolitizarea prefecturilor și celorlalte structuri din MAI”. După remarca unei jurnaliste, ministrul de Interne a afirmat: ”Sunt pașnic, nu declar război, doar reorganizez și managerizez așa cum ar fi trebuit să facă și ceilalți miniștri care au stat în această clădire până acum”.