ANDREEA PAUL, răspuns la SCRISOAREA către DIASPORA a lui MIRCEA PAL, publicată de DCNews

Deputata liberală Andreea Paul a reacționat cu privire la o scrisoare anti-Diaspora scrisă de Mircea Pal, un lider PLR de la Satu Mare. După ce manifestul lui Mircea Pal a fost publicat pe DCNews, Andreea Paul i-a răspuns acestuia printr-un mesaj în care le ia apărarea românilor din Diaspora.

Iată mesajul integral transmis de Andreea Paul:

"Scurt răspuns la scrisoarea domnului Mircea Pal: 'Dragă diaspora, ai venit dar ai plecat… Nu-i corect!!!' sau Căpșunele, diaspora și oșenii

Stimate domnule,

Vă răspund la scrisoarea dumneavoastră publicată aici.

Da, unii români, unii oșeni, au plecat din țară acum mulți ani la cules de căpșune. Unii dintre noi au luat drumul pribegiei pentru că, într-o Românie post-comunistă, condusă de un post-comunist ca domnul Ion Iliescu, nu au mai avut cum să își asigure existența de zi cu zi.

Au plecat cum au putut. Au trecut ilegal granițele. Au ajuns prin lagăre de imigranți. Au început să lucreze ca sezonieri, pe contracte de muncă de câteva luni, în condiții oneroase în agricultură. La cules de căpșune, uneori. Au ajuns să facă grădinărie și să îngrijească bătrâni sau copii, fără forme legale de muncă. Printre oamenii aceia erau profesori sau asistente medicale, ingineri sau militari disponibilizați, care, fără drept de muncă, s-au mulțumit cu orice pentru a supraviețui ei și familiile lor.

Dar, stimate domn, de atunci au trecut 25 de ani.

Chiar nu vă dați seama că lucrurile nu mai stau așa?

Unii dintre oamenii aceia acum sunt patroni la firme de făcut curățenie, de grădinărit, de transport sau de IT.

Unii dintre oamenii aceia au căpătat demult dreptul de a profesa ca ingineri, cadre medicale, sau profesori.

"Căpșunarii" aceia despre care vorbiți, au copii care s-au născut în străinătate, în Franța, Anglia, Spania, Italia sau Germania. Unii dintre copiii aceia au acum peste 20 de ani.

Românii aceia, unii ditre ei oșeni, au acum drepturi depline în țara în care au ajuns, iar copiii lor merg la studii.

Vezi și: Andreea Paul, declarație dură privind vacanța parlamentară

Spuneți că oamenii aceștia care au plecat nu aveau pregătirea și dreptul moral să influențeze alegerile prezidențiale din România. Dar oamenii ăștia nu sunt proștii de care vobiți, nu mai sunt sclavii -"căpșunari" care lucrează în "genunchi pe moșiile Occidentului", așa cum credeți dumneavoastră, domnule Pal. Au stat peste un deceniu în țări civilizate, cu o viață publică, cu sistem de învățământ, cu o presă care i-au făcut să înțeleagă mai mult decât dumneavoastră. Au înțeles că o atitudine anticetățenească, antiromânească, precum cea pe care o aveți, este una care elimină pe loc și pentru totdeauna din societate un om politic. Oamenii ăștia nu au uitat de România, așa cum ziceți. Iar cel mai clar exemplu este că au venit așa de mulți la vot. Că au sunat în țară să spună ce nedreptate li se face că nu sunt lăsați să voteze.

Oamenii aceștia sunt cetățeni activi, cu mentalitate occidentală, de care țara noastră are mare nevoie, cu atât mai mult cu cât activismului cetățenesc acasă este cum este.

Poate unii dintre acești români plecați se vor întoarce. O și fac, cu know-how și bani pentru a începe o afacere. Poate unii vor veni abia la pensie să se odihnească după o viață de muncă în țara lor, poate în Oașul lor. Poate alții nu vor mai veni deloc, dar, cu siguranță, vor păstra în suflet o Românie mai frumoasă decât cea care există în realitate.

Dar lăsați-i să hotărască pe ei ce să facă.

Nu îi mai judecați greșit.

Nu îi mai acuzați că nu fac ce vreți dumneavoastră.

Nu îi mai credeți proști. Pentru că nu sunt.

Ei sunt românii noștri, mai români decât unii de acasă".

Citește și: EXCLUSIV. Mesaj îngrijorător venit din Germania pentru Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel