Urmărește emisiunea live


Ana Birchall, mesajul zilei despre exploatarea şi traficul femeilor şi copiilor: Data de 23 septembrie ne obligă

Birchall
Birchall

Ana Birchall, ministrul Justiţiei, a transmis un mesaj referitor la exploatarea sexuală şi traficul de persoane, în plin scandal legat de cazurile Caracal şi Dâmboviţa.

"În fiecare an, data de 23 septembrie marchează Ziua Internațională Împotriva Exploatării Sexuale și Traficului Femeilor și Copiilor, zi care contribuie semnificativ la procesul de informare a opiniei publice asupra acestui flagel, din păcate, extrem de răspândit.

Organizația Internațională a Muncii estimează că aproape un milion de persoane sunt traficate în fiecare an în scopul exploatării sexuale, 98% din numărul victimelor fiind reprezentat de femei și fete. De aceea, data de 23 septembrie ne obligă la o reflecţie asupra acestui flagel, fiindcă numai prin unirea tuturor eforturilor noastre putem preveni şi combate într-un mod eficient traficul de persoane.

Lupta împotriva acestor abuzuri trebuie să fie o prioritate atât la nivel internațional, cât și la nivel național sau chiar personal, mai ales atunci când vorbim despre cei mai vulnerabili și expuși, adică femeile și copiii. Fiecare dintre noi poate contribui la această cauză comună, astfel încât numărul victimelor afectate de fenomenul traficului și al exploatării sexuale să scadă considerabil, iar această încălcare gravă a drepturilor și libertăților omului să fie prevenită și combătută într-un mod cât mai eficient.

Numai prin unirea tuturor eforturilor la nivelul UE şi printr-o cooperare eficientă a autorităţilor responsabile, putem preveni şi combate eficient traficul de persoane şi putem asigura că victimele beneficiază de asistenţa şi protecția necesare", a scris Ana Birchall pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel