După noi studii depre binefacerile ceaiului asupra organismului, specialiştii britanici afirmă că flavonoizii din ceaiul negru protejează inima de infarct şi previne apariţia diabetului de tip 2.
Puterea antioxidantă a flavonoizilor conţinuţi de ceaiul negru protejează sistemul cardiovascular, diminuând riscul de producere a unui infarct sau a altor accidente cardiovasculare, precum şi instalarea diabetului de tip 2.
Specialiştii recomandă trei ceşti de ceai negru pe zi, fie că este amestecat cu lapte - după obiceiul britanic - fie că nu, afirmând că laptele nu diminuează puterea flavonoizilor.
O ceaşcă de ceai negru conţine între 150 şi 200 miligrame de flavonoizi şi este una dintre cele mai bune surse de antioxidanţi. Două ceşti de ceai negru echivalează - în antioxidanţi - cu 5 porţii de vegetale, mai explică specialiştii citaţi de Daily Mail, care au făcut un studiu pe 87 de subiecţi, timp de 12 săptămâni.