DCNews Lifestyle Magazin Beneficiile consumului de fistic

Beneficiile consumului de fistic

Bogat în nutrienţi precum carbohidraţi, proteine, grăsimi, fibre dietetice, fosfor, potasiu, vitaminele B6, A, C şi E, beta-caroten, luteină, calciu, fier, magneziu şi zinc, acesta trebuie inclus în alimentaţie de orice persoană.

Potrivit medlive.hotnews.ro, fisticul diminuează nivelul hormonului stresului – cortizolul -, dar contribuie şi la reducerea colesterolului şi scade riscul apariţiei cancerului. Asta graţie conţinutului bogat de fitosteroli, mai precizează sursa citată.

CITEȘTE ȘI: Ce să mâncăm după antrenamentele sportive

În plus, fisticul ajută digestia, ajută la controlul diabetului, este eficient în gestionarea greutăţii, creşte capacitatea de asimilare a fierului în organism, dar are şi proprietăţi afrodiziace.

Știri similare din categoria Magazin Vezi toate articolele