Amenzi pe bandă rulantă pentru mii de șoferi

În doar șase zile, aproape 20.000 de șoferi au fost amendați. 

Peste 19.000 de persoane care nu purtau centura de siguranţă au fost sancţionate în urma unei acţiuni de prevenire desfăşurată la nivel naţional de Direcţia Rutieră, potrivit unui comunicat de presă. Acţiunea s-a desfăşurat simultan în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), în perioada 12 - 18 septembrie.

Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a organizat, la nivel naţional, o acţiune pentru depistarea celor care nu respectă obligaţia de a purta centura de siguranţă, căştile de protecţie sau care nu respectă regulile privind transportul copiilor în autoturisme.

Zilnic, la activităţi au participat peste 2.000 de poliţişti, care au aplicat 19.250 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto sau pasagerilor care nu au respectat obligaţia de a purta centura de siguranţă şi au sancţionat 152 de şoferi care au încălcat regulile privitoare la transportul copiilor în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate în timpul circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii au constatat şi 120 de abateri privind nerespectarea obligaţiei conducătorului de motocicletă sau moped, ori a persoanelor transportate pe acesta, de a purta cască de protecţie omologată, în timpul deplasării pe drumurile publice, se arată în comunicatul de presă al IGPR, potrivit Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel