Ambasada SUA, poziție Legi Justiției. Tudorel Toader: Rolul meu, să arunc bulgărele la vale

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că poziția Departamentului de Stat al SUA nu ar trebui să ne îngrijoreze. 

Tudorel Toader a afirmat astăzi: ”Noi avem o bună colaborare cu Departamentul de Stat al Statelor Unite, cu toate ambasadele. Ambasadorul şi ambasada reprezintă interesele statului respectiv în România, care pot fi de ordin economic, cultural, ştiinţific, universitar şi aşa mai departe”. 

Întrebat dacă ar trebui să ne îngrijoreze reacţia Departamentului de Stat al SUA, el a răspuns: ”Sunt convins că nu trebuie să ne îngrijoreze. Noi avem deplina libertate să legiferăm aşa cum Constituţia ne cere, să legiferăm în parametrii şi standardele europene şi internaţionale”. 

[citeste si]

E a fost întrebat de jurnalişti care crede că sunt articolele din Legile justiţiei care i-au îngrijorat pe americani.

”Vreau să vă spun un lucru: înţeleg, e o dezbatere de dată recentă că Departamentul nu prea are reprezentarea conţinutului comunicării şi că ar fi trimis la ambasadă. Repet, mă exprim în limita informaţiilor publice”, a adăugat ministrul. 

”Orice schimbări vor fi, eu sunt foarte mulţumit că am adus în actualitate discuţia, că am arătat direcţiile de schimbare, că cele fundamentale vor rămâne. Sigur, nicio lege nu este perfectă. Cu timpul se va mai putea modifica. Dacă vreţi, eu au făcut efortul de a da bulgărele la vale, după care el se rostogoleşte, se limpezeşte, dar important este să dai impulsul, să generezi schimbarea şi să dai direcţia”, a mai spus Toader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel