ALOCAȚII DIFERENȚIATE. Rovana Plumb, despre măsura Guvernului. Opinia CNCD, primită în direct

De la 1 iunie, minorii vor primi alocația dublată. 84 de lei va fi alocația de la stat pentru fiecare copil. Guvernul mai vine cu o propunere, pentru care cere opinia CCR: alocații diferențiate în funcție de gradul de sărăcie. 

Concret, propunerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale este ca în viitor să acorde diferențiat alocațiile, adică să primească alocații mai mari copii din familiile defavorizate. Măsura este susținută și de premierul Victor Ponta, chiar dacă în ziua în care a fost votată majorarea alocațiilor în Parlament a declarat că ""impactul bugetar trebuie luat în considerare", în 2015 vor fi bani pentru creșterea alocațiilor și "pentru ca să ne încadrăm și-n 2016 am nevoie de sprijinul Parlamentului ca să păstrăm această măsură, s-o facem sustenabilă pentru perioada care vine", a spus premierul, care a precizat că nu a fost cerut un punct de vedere al Guvernului în acest caz. 

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a răspuns, în direct, în emisiunea "La ordinea zilei", joi, la un punct de vedere cerut de ministrul Rovana Plumb, în care a explicat că alocaţiile diferenţiate nu respectă spiritul Constituţiei. Întrebată ce va face în continuare, dacă şi Curtea Constituţională va decide că o astfel de măsură nu este constituţională, ministrul Muncii a explicat: "Vom respecta opinia CCR. În funcţie de spaţiul fiscal, vom vedea. Dar nu are legătură opinia CCR cu dublarea alocaţiilor, care se va aplica de la 1 iunie". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel