Alina Gorghiu, reacție după declarația părintelui Nicolae Tănase: E o invitație la viol, specifică Evului Mediu

Foto: Rudolf Andreescu
Foto: Rudolf Andreescu

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a reacționat, după declarațiile părintelui Nicolae Tănase.

Într-o postare pe Facebook, Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a reacționat față de declarația părintelui Nicolae Tănase de la Valea Plopului, care a spus că și „fetele sunt vinovate când sunt abuzate de băieți și trebuie judecate“.

„Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol! Oameni buni, genul ăsta de declarație e de Ev Mediu, șocantă!

Preotul din localitatea Valea Plopului a spus că și “fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase”, nu doar agresorii, săracii.

CITEȘTE ȘI        -        Reacția părintelui Nicolae Tănase după afirmațiile 'scandaloase': Așa am susținut și așa susțin în continuare!

Afirmația asta trebuie sancționată ferm la nivel public, nu trecută sub tăcere, pentru că din acest motiv - “tăcerea” - încă sunt destui români care consideră că asta e, poate și violul era justificat fiindcă fusta era prea scurtă sau e normal să-ți mai iei o palmă de la “bărbat”.

Un preot este o persoană cu influență la nivelul comunității și o astfel de afirmație este inacceptabilă. Sub nicio formă, în nicio circumstanță, violul nu este permis, justificat și sub nicio formă nu putem vorbi vreodată de o vină a victimei!

Nu reacționez numai în calitate de cetățean simplu, de femeie, dar și în calitate de ministru al Justiției pentru că o astfel de declarație submineaza sistemul de justiție pe care ne străduim atât de mult, zi de zi, să-l facem cât mai credibil. Nu, în România și în niciun stat normal la cap nu se va face vreodată închisoare pentru că “ești prea frumoasă” și din acest motiv, chipurile, ai fost victima unei agresiuni sexuale.“, a scris Alina Gorghiu, ministrul Jutiției, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI        -        Vasile Bănescu l-a taxat pe părintele Nicolae Tănase, care a spus că și „fetele sunt vinovate când sunt abuzate de băieți și trebuie judecate“ / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel