Alina Gorghiu: CCR a declanșat o puternică criză de încredere în societate

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș, critică "graba fără precedent" a Curții Constituționale a României de a publica motivarea cu privire la revocarea procurorului-șef al DNA, apreciind totodată că instituția a "declanșat o puternică criză de încredere în societate".


În cele susținute joi într-o conferință de presă, la Timișoara, Alina Gorghiu a arătat că ar fi preferat ca judecătorii CCR să clarifice înainte de publicarea motivării situația judecătorului Petre Lăzăroiu, "dacă a expirat sau nu a expirat mandatul domniei sale, mai ales că există o decizie dată chiar de această Curte Constituțională care declară ca nefiind legal acest mandat al domniei sale. În același timp trebuie clarificat de către CCR în ce măsură această instituție este dispusă să judece o cauză referitoate la un conflict care îl include pe președintele României, cât timp instituția în sine creează conflict si premisele unui conflict, dat fiind faptul că Petre Lăzăroiu a fost unul dintre cei care a votat la luarea deciziei". 

Alina Gorghiu a atras atenția și asupra unui alt aspect de procedură "la fel de inedit: graba fără precedent în motivarea acestei decizii. Evident că nu am cum să nu mă gândesc că există o legătură între publicarea motivării, joi, pronunţarea unei anumite sentinţe, mâine, şi un anumit miting de sâmbătă. ... Nu putem însă să nu spunem încă o dată înainte de a vedea această decizie a Curții, instituția numită CCR a declanșat o puternică criză de încredere în societate arzând toate etapele taman acum când ar trebui să facă o analiză temeinică", a adăugat Alina Gorghiu în conferința de presă care a avut loc cu puțin timp înainte de publicarea motivării deciziei prin care CCR îi cere lui Iohannis să semneze decretul de demitere a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel