Procurorul Alina Bică interceptată într-o convorbire cu Sorin Blejnar

Potrivit unor informații, procurorul  Alina Bică a fost interceptată în cadrul unei convorbiri cu fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, în momentul în care aceasta îi cerea fostului șef al Fiscului să o ajute pentru angajarea unei prietene. Numele procurorului Alina Bica a fost vehiculat în ultimele zile ca posibil succesor al Codruței Kovesi la Parchetul General, fapt infirmat ulterior de către Ministerul Justiției.

Redăm mai jos o parte din interceptarea convorbirii:

ALINA BICĂ: Domnu' de la resurse umane a spus aşa, a întrebat-o cu ce se ocupă, ce-a facut, alea, alea şi la un moment dat i-a zis că are această funcţie vacantă şi că ar fi foarte potrivită. Da' dacă nu vrei să fie, nu mă deranjează.

 SORIN BLEJNAR: Nu, e ok, eu chiar o luam...

.........

 SORIN BLEJNAR: Bun, ea e şef de birou la contestaţii la Braşov.

 ALINA BICĂ: Si e şef de birou şi aici.

 SORIN BLEJNAR: Si e şef de birou la birou' central de asistenţă contribuabil.

 ALINA BICĂ: Da puiule!

 Ulterior, într-o intervenţie telefonică la România TV, Alina Bică a susţinut că acea convorbire viza aspecte strict instituţionale, nefiind vorba de vreun favor pe care să-l fi cerut şefului de la ANAF.

 "În calitate de secretar de stat, coordonam, în Ministerul Justiţiei, Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie. Ni s-a spus să căutăm persoane care să fie detaşate şi am selectat persoane pe compartimentul financiar, contencios, persoane care să lucreze la noi. Una dintre aceste persoane, după trei săptămâni de detaşare, m-a anunţat că nu mai doreşte să rămână la noi, ci să meargă către ANAF, unde a discutat şi să-i facem formele de încadrare care au fost apoi greşite de mai multe ori", a spus Bica.

 Sursa stenogramei: Antena 3

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel