Alexandru Rafila despre coronavirus: Simptomatologia este foarte variabilă. Cum ne protejăm

Prof. dr. Alexandru Rafila
Prof. dr. Alexandru Rafila

Reprezentantul regiunii europene în Adunarea Generală a OMS, Prof dr. Alexandru Rafila, a vorbit despre simptomatologia infecției cu coronavirus și despre protejarea împotriva virusului mortal.

 

Potrivit acestuia, infecția cu coronavirus are loc prin contactul cu o persoană infectată, care elimină practic virus.

"Această persoană infectată poate să aibă simptomatologie, după cum vă spuneam, sau poate să fie infectantă pentru cei din jur înainte de debutul simptomatologiei.
Virusul se elimină prin intermediul diverselor secreții respiratorii,prin tuse, sunt niște micropicături care se împrăștie la distanță ce circa 1 metru sau, aceste picături pot contamina suptafețele. Punem mâna pe acea suprafață, ducem mâna la gură și ne îmbolnăvim cu acest tip de virus" , a spus Alexandru Rafila într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Prof dr.Alexandru Rafila a dat și câteva indicații cu privire la măsurile de prevenție

"Măsurile profilactice, care sunt esențiale, sunt cele legate de igiena strănutului, igiena tusei, care se face cu o batistă de unică folosință care se aruncă după aceea cu grijă. Și foarte important, igiena mâinilor și să evită să ducem foarte frecvent mâna pe față și la gură. Putem face acest lucru numai atunci când suntem siguri că mâna este curată, bine spălată cu apă și săpun sau utilizând un antiseptic pe bază de alcool", a mai spus el.

Simptomatologie variabilă

"Boala are o incubație care variază, între 2 și 14 zile, cu o medie de 5-7 zile, iar simptomatologia este foarte variabilă, de la o simplă răceală, până la forme grave, pneumonii și insuficiență respiratorie.
Aceste forme grave apărînd, de obicei, la persoanele vârstnice, unde și mortalitatea este incomparabil mai mare.
Dacă până la vărsta de 50 de ani, mortalitatea a fost de 0,4%, la persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, mortalitatea a fost deja de 15%. Odată transmisă pe cale largă, în comunitate, lucrurile sunt foarte greu de ținut sub control", a explicat acesta

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel