Alex Coita, surprins de Pro România. Scenariu dacă Guvernul Orban nu trece

Alex Coita
Alex Coita

Alex Coita consideră că boicotul Guvernului Orban reprezintă „soluția inteligentă și corectă pentru PRO România din punct de vedere pragmatic”.

Un grup de parlamentari Pro România vrea să voteze pentru Guvernul condus de Ludovic Orban. Liderul Pro România l-a acuzat, luni, pe fostul premier Mihai Tudose de trădare, afirmând că acesta este „negociatorul" cu PNL.

„Eram convins că Victor Ponta nu va vota pentru învestirea guvernului Orban, dar sincer nu mă așteptam ca unii din interiorul partidului să-l trădeze pe ultima sută de metri. Asta cred că spune multe despre lipsa de inteligență și orizontul îngust al clasei politice românești. Afirm asta nu pentru că am așteptări de corectitudine, loialitate sau probitate morală de la anumiți politicieni sau partide. Ci pur și simplu pentru că boicotul guvernului PNL este soluția inteligentă și corectă pentru PRO România din punct de vedere strict pragmatic”, și-a început astfel Alex Coita mesajul publicat luni pe contul de Facebook.

„Dacă guvernul Orban nu trece cu aportul decisiv al partidului lui Ponta, acea formațiune se poziționează ca partid-balama, capabil să facă și să desfacă majorități. Mai mult, ținând cont că, împreună, PSD și PRO România au destule voturi pentru a forma o majoritate, există premisele de a pune presiune pe Klaus Iohannis în sensul formării unei majorități de centru-stânga în cazul în care guvernul Orban nu va trece. Or, un astfel de scenariu ar fi de natură ca Ponta și partidul său să capete acea influență în PSD pe care și-o dorește.

Toate argumentele de mai sus pledează în mod clar, pragmatic și factual în favoarea unui vot negativ din partea PRO România. Și, cu toate acestea, s-au găsit dezertori chiar în rândul acelui grup pe care mulți pesediști îl văd ca fiind un partid al trădătorilor.

Adevărul este că, așa cum am mai spus, PSD nu este în opoziție. În acest moment social-democrații sunt de departe cea mai puternică formațiune politică din parlamentul României și dacă nu ar fi cedat psihologic după alegerile din mai 2019 ar putea lupta acum cu succes, formându-și o nouă majoritate în Parlament. Să nu uităm că președintele Klaus Iohannis dispune azi de aproximativ aceeași aritmetică parlamentară pe care o avea și în decembrie 2016, când a avut prima încercare de a crea un guvern multicolor care să scoată PSD din jocul politic.

Diferența dintre atunci și acum o fac trădările și interesele înguste ale unora care preferă să se vândă la bucată pe 30 de arginți. Toate astea subminează încrederea și coeziunea internă.

Mai mult, nici măcar atunci când decizia este luată în urma unui calcul pur pragmatic, amoral, așa cum este cazul PRO România, nu pare să existe inteligența politică de a vedea un interes imediat.

Cu o astfel de clasă politică, nu e de mirare că suntem în situația în care suntem. Problema este că deja după 30 de ani de la Revoluție pare că nu mai există vreo șansă de schimbare.

Sau mai există?”, și-a încheiat astfel mesajul Alex Coita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel