Alegeri locale 2020. Radu Tudor: Luptă foarte strânsă. E insuficient să votezi o vedetă mediatică a politicii

Radu Tudor
Radu Tudor

Radu Tudor a vorbit despre alegerile locale din acest an care sunt în curs de desfășurare.

"Alegerile de duminică sunt despre nivelul de participare. Şi capacitatea partidelor de a-şi mobiliza propriul electorat. Pare că tot timpul a fost aşa, dar acum e mai important ca oricând. De ce? Pentru că multe sondaje arată o luptă foarte strânsă în Bucureşti şi marile oraşe. PNL şi PSD sunt la scoruri destul de apropiate procentual. PNL puţin peste 30%, PSD puţin sub 30%. Dar când vine vorba de jocuri locale, PSD are o experienţă solidă. E adevărat că liberalii vin şi ei tare pe turnantă, cu aceleaşi metode, mai mult sau mai puţin ortodoxe.

PSD are 1700 de primari, PNL 1100 de primari. USR Plus vrea să confirme intenţiile de vot destul de bune din ultimii 4 ani. Chiar dacă numele candidaţilor sunt destul de grele, notorietatea lor n-a generat o departajare clară. E insuficient să votezi o vedetă mediatică a politicii. Trebuie pur şi simplu să găseşti mecanismele de a scoate oamenii la vot", a scris Radu Tudor într-un editorial pe antena3.ro.

"Dacă vom avea o participare de 30%, va fi un rezultat. Dacă vom avea 40%, se joacă la mustaţă multe candidaturi. Dacă va fi 50%, vor fi rezultate radical diferite generate de participarea de 30%", a mai scris jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel