Alegeri locale 2020, incidente la Bucureşti. Poliţia a intrat pe fir

Până la această oră au fost semnalate 40 de situaţii, ca posibile incidente, informează Poliţia Capitalei.

10 dintre ele nu se confirmă, alte 24 de situaţii sunt în verificare.

În acest sens exemplificăm:

Astăzi, prin apel 112 a fost sesizat faptul că pe două panouri video, amplasate în sectorul 5, ar rula clipuri cu conţinut electoral.

La cele două locaţii, pentru verificări, s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 18. A fost identificat administratorul direcţiei ce gestionează panourile video şi i s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 1000 de lei, conform Legii nr.115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale. De asemenea, i s-a pus în vedere să stopeze rularea clipurilor în cauză.

A fost informat Biroul Electoral cu privire la situaţie.

De asemenea sunt verificate toate aspectele ce ţin de respectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Menţionăm că au fost aplicate şi sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială.

La finalizarea procesului de vot, conducătorii auto care vor transporta buletinele de vot, vor fi testaţi, aşa cum a fost şi ieri, la momentul în care au fost transportate buletinele de vot către secţiile de votare. Vă asiguram că suntem la datorie şi ca nu se tolerează nicio abatere de la lege, de la litera şi spiritul ei, transmite Poliţia Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel