ALDE vrea Externele pentru Teodor Meleşcanu-SURSE

 Liderii ALDE și cei ai PSD se întâlnesc luni sau marți pentru a stabili formula guvernului.

Teodor Meleșcanu a mai fost ministru de Externe în perioada 1992-1996 în guvernul Văcăroiu din partea FDSN, şi din 10 noiembrie 2014 până în 18 noiembrie 2014, în guvernul Ponta.

Meleşcanu a fost şi ministru al Apărării în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, în perioada aprilie 2007-decembrie 2008, dar și director al Serviciului de Informații Externe.

Realizatorul emisiunii Realitatea românească, Octavian Hoandră, a catalogat propunerea ALDE drept "o gafă" și a cerut PSD să numească un om competent în fruntea diplomației.

[citeste si]

"Eu nu cred ca PSD are dreptul să lase un minister important în momentul acesta. PSD a promis ca va reface România. Nu poti sa începi cu un domn de vârsta lui Meleșcanu. Nu are un mare impact în ce înseamna politica externă", a spus Hoandră la Realitatea TV.

"PSD are obligatia să țină ministerul de externe, să refacă parteneriate, cu Franța, cu UE, cu SUA și să îl ducă la alt nivel. PSD trebuie să își asume ministerele importante care vor schimba România. Altfel voi crede că au început cu stangul. Nu cred ca Meleșcanu e în măsura să facă acest lucru. E o figură apusă. Nici pentru ALDE nu e o mare cinste. El să stea în rezerva", a adăugat jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel