ALDE: Patriciu Achimaș-Cadariu, în linia anti-români a miniștrilor Dragu și Lipă

 

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor consideră intolerabile declaraţiile ministrului Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu, conform cărora sistemul sanitar românesc este peste media societăţii româneşti şi dacă „Vrem o ţară ca afară? Perfect, hai să muncim ca afară!”.

„Aceste declaraţii ale ministrului Sănătăţii sunt jignitoare la adresa poporului român. Mi se pare incalificabil modul de gândire al ministrului Patriciu Achimaş-Cadariu. Sunt revoltată în primul rând ca român, iar ca parlamentar şi membru al Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor solicit demisia ministrului Sănătăţii!”, declară doamna deputat Graţiela Gavrilescu, vicepreşedinte ALDE, potrivit unui comunicat al acestei formațiuni politice.

„Această declaraţie a domnului Patriciu Achimaş-Cadariu nu face altceva decât să fie în linia declaraţiilor altor miniştri ai Guvernului Cioloş care şi-au arătat dispreţul faţă de România şi de români. După ce ministrul Finanţelor Publice, doamna Anca Paliu Dragu, i-a îndemnat pe români să muncească şi pe doi lei, pentru că aşa se practică în alte state, iar ministrul Tineretului şi Sportului, doamna Elisabeta Lipă, a interzis intonarea imnului de stat al României la competiţiile sportive interne, a venit rândul domnului Patriciu Achimaş. Este inadmisibil ca un tehnocrat, un ministru care a practicat chiar el meseria de doctor să îşi arate dispreţul faţă de societatea românească. După domnul ministru, românii au sistemul sanitar pe care îl merită, deoarece muncesc prea puţin.

Dacă nu era ”tehnocrat”, ci ministru politic?

Aș vrea să propun românilor un exerciţiu de imaginaţie, dar și celor din spectrul politic: dacă era un ministru al Sănătății numit politic, cât credeţi că mai rămânea în funcţie pentru o asemenea declaraţie jignitoare la adresa românilor?

Din păcate, după cum arată și ministrul Sănătății, dar după cum ne spunea și ministrul de Finanțe, actualul guvern este unul care pune toată România pe stand-by timp de un an, fără a-și asuma niciun obiectiv.

Personal, consider că o asemenea jignire la adresa cetățenilor români nu poate să rămână nesancționată de către premierul României, Dacian Cioloș, dar nici de către societatea civilă. Primul ministru ar trebui să aibă în vedere schimbarea imediată din funcție a domnului ministru Patriciu Achimaş-Cadariu”, susţine vicepreşedintele ALDE Graţiela Gavrilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel