Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Ajutor financiar fermieri. Guvernul a aprobat plățile

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, plăţi pentru ajutoare în agricultură în valoare de circa 1,8 miliarde euro. 

Potrivit unui comunicat al Executivului, este vorba de "plăţile directe în sectorul vegetal care se acordă pentru anul de cerere 2017, plafoanele alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic şi schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine care se acordă pentru anul de cerere 2017". 

Sursa citată precizează că plăţile directe în sectorul vegetal sunt: "schemă de plată unică pe suprafaţă, în cuantum minim de 97,2452 euro/ha; plată redistributivă - 5 euro/ha pentru primul interval - 1-5 ha inclusiv şi 48,3251 euro/ha pentru al doilea interval: peste 5 şi până la 30 ha inclusiv; plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, denumită şi plată pentru înverzire - 57,1745 euro/ha; plată pentru tinerii fermieri - 24,3113 euro/ha". 

"Suma totală necesară aplicării schemelor de plăţi directe în sectorul vegetal este de 1,574 miliarde euro, din care 919,14 milioane euro pentru schema de plată unică pe suprafaţă, 97,07 milioane euro pentru plata redistributivă, 540,4 milioane euro pentru plata pentru înverzire şi 18,01 milioane euro pentru tinerii fermieri", se arată în comunicat. 

Sectorul zootehnic

Cât priveşte plafoanele alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, Guvernul a stabilit cuantumul acestora pentru anul de plată 2017 astfel: 24,08 milioane euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte; 101,2 milioane euro pentru sectorul carne, specia bovine; 50,78 milioane euro pentru speciile ovine/caprine. 

"Cuantumul acestor ajutoare se calculează prin raportarea sumelor prevăzute la cantităţile de lapte livrate şi/sau vândute direct eligibile, respectiv la efectivele de bovine sau femele ovine/caprine eligibile", potrivit aceleiaşi surse. 

Totodată, Executivul a aprobat plafonul de 48,5 milioane euro aferent plăţii directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine care se acordă pentru anul de cerere 2017, cuantumul pentru această schemă fiind calculat prin raportarea plafonului la efectivul de animale eligibile. 

Conform comunicatului, începând cu data de 16 octombrie 2017, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură poate acorda plăţi în avans în cadrul tuturor schemelor de plăţi, iar începând cu data de 1 decembrie 2017, va efectua plăţile corespunzătoare diferenţei între cuantumul calculat şi acordat în avans şi plafonul financiar ar fiecărei scheme, în condiţiile îndeplinirii de către beneficiari a tuturor criteriilor de eligibilitate. 

"Plăţile se acordă în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în anii 2017 şi 2018. Plăţile se fac în lei, utilizând ultimul curs de schimb valutar stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2017", mai menţionează Executivul.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.22
YesMy