Ajutoare de la stat pentru victimele de la Crevedia. Ce sume vor primi persoanele şi familiile afectate

Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

 Guvernul vine în sprijinul familiilor afectate printr-un proiect de hotărâre care va fi aprobat azi.

Guvernul urmează să aprobe, în cadrul ședinței de joi, o serie de măsuri importante. Potrivit proiectului de hotărâre, se intenționează acordarea de ajutoare de urgență către familiile și persoanele afectate de tragedia din localitatea Crevedia.

Conform detaliilor din proiectul de hotărâre, se prevede că însoțitorilor persoanelor rănite, care sunt tratate în străinătate, li se vor acorda 2.000 de euro lunar, iar însoțitorilor persoanelor rănite tratate în România li se vor acorda 2.000 de lei lunar. Persoanelor rănite, care au fost spitalizate și externate, li se vor acorda 1.500 de lei. De asemenea, se propune acordarea de ajutoare de urgență pentru persoanele singure și familiile ale căror locuințe, gospodării și bunuri au fost afectate de tragicul eveniment. Aceste ajutoare, cu sume cuprinse între 1.500 de lei și 10.000 de lei, vor fi acordate în funcție de gradul de afectare a locuințelor și bunurilor.

În plus, Executivul va discuta și aprobarea unor acorduri cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru finanțarea adițională a unor proiecte importante, precum îmbunătățirea managementului riscurilor de dezastre sau prevenirea și reducerea poluării din spațiul rural în România.

Cooperare cu India în domeniul apărării

Alte subiecte pe agenda Guvernului includ ratificarea unor acorduri cu Guvernul Republicii India privind cooperarea în domeniul apărării, precum și modificări și completări în diverse domenii, precum prevenția diabetului sau regimul drumurilor. De asemenea, se vor discuta și măsuri în domeniul pensiilor publice și sprijinirea desfășurării Programului național "Timișoara - Capitală Europeană a Culturii în anul 2023".

În ceea ce privește sănătatea, se va discuta un proiect privind lista medicamentelor asigurate și acordate în cadrul programelor naționale de sănătate, iar în domeniul educației se propun modificări și completări ale actelor normative.

De asemenea, se va discuta și despre participarea Ministerului Apărării Naționale din România la un proiect referitor la achiziții de servicii satelitare. Guvernul are în vedere și alte subiecte, inclusiv extinderea unor termene prevăzute în legislația privind insolvența.

Acestea sunt doar câteva dintre subiectele pe care Guvernul urmează să le discute în cadrul ședinței de joi. Este evident că agenda este bogată și cuprinde o gamă variată de aspecte importante pentru dezvoltarea și buna funcționare a statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel