Agenția Europeană a Medicamentului. Premierul, solicitare de urgență

Premierul Mihai Tudose a cerut urgentarea demersurilor pentru pregătirea dosarului de candidatură a României pentru relocarea, la Bucureşti, a Agenţiei Europene pentru Medicamente. Dosarul trebuie depus până la 31 iulie 2017. 

Şeful Executivului a făcut această solicitare în cadrul reuniunii Comitetului de Coordonare a Sistemului Naţional de Gestionare a Afacerilor Europene care a avut loc miercuri, la Palatul Victoria.

”Pregătirea corespunzătoare a dosarului de candidatură pentru ca România să găzduiască sediul Agenţiei Europene pentru Medicamente a fost şi este în continuare un obiectiv prioritar asumat de Guvern, iar calendarul pentru depunerea candidaturilor impune un ritm accelerat de pregătire. Doresc să prezentăm un dosar de candidatură consistent, care să evidenţieze că România este pregătită şi merită să găzduiască o agenţie europeană”, a declarat premierul Mihai Tudose, conform unui comunicat al Guvernului.

Premierul a făcut apel la toate instituţiile implicate în pregătirea dosarului de candidatură să acorde sprijinul necesar în vederea evidenţierii avantajului competitiv al ofertei României pe toate domeniile de interes, având în vedere interesul crescut în rândul statelor membre pentru găzduirea acestei agenţii europene. 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel