Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat sâmbătă că îşi va suspenda zborurile internaţionale, cu excepția Belarus.
Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat sâmbătă că îşi va suspenda zborurile internaţionale începând cu data de 8 martie, în contextul în care Moscova este grav afectată de sancţiunile occidentale din cauza Ucrainei.
Decizia, care va intra în vigoare la miezul nopţii (luni, ora 21:00 GMT), se datorează unor noi circumstanţe care îngreunează operaţiunile de zbor, a precizat compania într-un comunicat, adăugând că rutele interne şi cele către Belarus vor fi menţinute.
Organismul de supraveghere a aviaţiei din Rusia, Rossaviaţia, a declarat că a "recomandat" companiilor ruseşti care operează avioane închiriate înregistrate în afara ţării să nu mai zboare în străinătate pentru a evita confiscarea aeronavelor.
Zborurile de plecare urmează să înceteze sâmbătă la ora 21:00 GMT, iar cele de sosire luni la ora 21:00 GMT, a precizat Rossaviaţia.
Occidentul a impus sancţiuni drastice în sectorul transportului aerian, închizându-şi spaţiul aerian pentru avioanele ruseşti şi oprind livrările de piese de schimb, în special de la Boeing şi Airbus, în urma intervenţiei militare a Rusiei în Ucraina.
S7, a doua cea mai mare companie aeriană din Rusia, a anunţat vineri că va opri toate zborurile în străinătate.
Duminică, oficialii din Ucraina au anunțat că în urma bombardamentelor rusești, aeronava Antonov-225 Mriya a fost distrusă lângă Kiev însă ulterior au apărut pe rețelele de socializare primele imagini cu aeronava distrusă care confirma faptul ca Antonov 225 nu mai există, a fost distrus complet.
Cea mai mare aeronavă din lume, numită ”Mriya” sau ”Vis” în ucraineană, era parcată pe un aerodrom de lângă Kiev când a fost atacată de ”ocupanți ruși”, au declarat autoritățile ucrainene, adăugând că aceștia o vor reconstrui.
”Este posibil ca Rusia ne-a distrus ”Mriya”, dar nu vor putea niciodată să ne distrugă visul unui stat european puternic, liber și democratic. Vom învinge!” a scris ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, pe Twitter.
Compania Antonov nu a putut da detalii despre starea tehnică a aeronavei până când aceasta nu va fi evaluată de către experți, însă Compania Ucraineană de Apărare de Stat, Ukroboronprom, care administrează Antonov, a emis duminică un comunicat în care informează că aeronava a fost distrusă, iar costurile de reparație și reconstrucție le va suporta Rusia - un cost estimat la aproximativ 3 miliarde de dolari. Vezi imagini AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu