Urmărește emisiunea live



Antonov AN-225, ”Mryia”, cel mai mare avion din lume, NU MAI EXISTĂ. ”Gigantul cerului” a fost distrus în Ucraina de către ruși VIDEO/FOTO

Au apărut primele imagini cu cel mai mare avion din lume distrus de către ruși. 

Duminică, oficialii din Ucraina au anunțat că în urma bombardamentelor rusești, aeronava Antonov-225 Mriya a fost distrusă lângă Kiev însă astăzi au apărut pe rețelele de socializare primele imagini cu aeronava distrusă care confirma faptul ca Antonov 225 nu mai există, a fost distrus complet.

4. -imagine fara descriere- (274835943_489019419279232_1519394670693955506_n_12493200.jpg)

Cea mai mare aeronavă din lume, numită ”Mriya” sau ”Vis” în ucraineană, era parcată pe un aerodrom de lângă Kiev când a fost atacată de ”ocupanți ruși”, au declarat autoritățile ucrainene, adăugând că aceștia o vor reconstrui.

”Este posibil ca Rusia ne-a distrus ”Mriya”, dar nu vor putea niciodată să ne distrugă visul unui stat european puternic, liber și democratic. Vom învinge!” a scris ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, pe Twitter.

Compania Antonov nu a putut da detalii despre starea tehnică a aeronavei până când aceasta nu va fi evaluată de către experți, însă Compania Ucraineană de Apărare de Stat, Ukroboronprom, care administrează Antonov, a emis duminică un comunicat în care informează că aeronava a fost distrusă, iar costurile de reparație și reconstrucție le va suporta Rusia - un cost estimat la aproximativ 3 miliarde de dolari.

Citește întreaga știre aici.

Se estimează că restaurarea va dura peste 3 miliarde USD și peste cinci ani”, se arată în comunicat. ”Sarcina noastră este să ne asigurăm că aceste costuri sunt acoperite de Federația Rusă, care a cauzat daune intenționate aviației și sectorului de transport aerian al Ucrainei.” conform sursei citate. 

Uriașul Antonov 225 a aterizat o singură dată pe Aeroportul Otopeni

Antonov AN-225 Mriya, cel mai mare avion din lume, s-a aflat și pe Aeroportul Otopeni în data de 7 octombrie 2021 (prima și singura dată).

”Gigantul cerului”, așa cum a fost denumit, este propulsat de șase motoare. Măsurând 84 de metri lungime şi având o deschidere a aripilor de 88 de metri, aeronava a fost folosită în ultimele două decenii pentru a transporta încărcături masive. Primul zbor al aeronavei Antonov AN-225 Mriya a avut loc în decembrie în 1988. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel