Adrian Năstase reacționează în urma unui anunț făcut de ministrul Justiției

Fostul premier Adrian Năstase reacționează în legătură cu decizia luată de ministrul Justiției, Raluca Prună, în cazul reducerii pedepselor pentru lucrările științifice scrise în penitenciare.

Săptămâna trecută, ministrul Justiției, Raluca Prună, a afirmat într-un interviu pentru Agerpres, că va propune menținerea dispoziției privind reducerea pedepsei pentru deținuții care au scris cărți, însă poziția Ministerului Justiției va fi să se reîntoarcă la textul așa cum a fost el formulat atunci când Legea 254/2013 a fost elaborată, respectiv că beneficiul primit pentru toate lucrările este de 20 de zile.

Citește și: Ministrul Justiției, îngrozit după vizita în șase penitenciare

"O decizie formal vorbind nu a fost luată, însă am să dau o știre. (...) Pentru că nu am găsit argumente suficiente pentru abrogare din partea instituțiilor cu care lucrăm, vom menține această dispoziție și știrea pe care o dau este că cel mai probabil — eu trebuie să depun acest proiect guvernului, poziția Ministerului Justiției va fi să se reîntoarcă la textul așa cum a fost el formulat atunci când Legea 254/2013 a fost elaborată. Și textul guvernului atunci spunea că beneficiul primit pentru toate lucrările, pentru lucrări științifice, deci asta înseamnă pentru toate lucrările, este de 20 de zile. Cum timpul este scurt, nu avem timp să facem un studiu de impact elaborat, cel mai probabil acesta va fi textul pe care Ministerul Justiției îl va pune pe masa Guvernului, urmând ca procedura să fie mai riguroasă, a detaliat ministrul Justiției.

Ministerul Justiției va pune pe masa Guvernului un text care să nu sancționeze munca intelectuală, a mai spus ministrul Prună, deși a admis că, personal, consideră că locul cercetării științifice nu este deloc în penitenciar.

Năstase: Raluca Prună aruncă bomba

Fostul premier Adrian Năstase a comentat, luni, pe blogul personal, anunțul ministrului Justiției. 

"Schimbare „fundamentala" in ceea ce priveste reducerea pedepselor pentru cartile scrise in penitenciare. Dupa luni de dezbateri publice, dupa comentarii acide, dupa suspendarea prevederilor din legi si regulamente, Raluca Pruna, ministrul justitiei, anunta o schimbare de 180 de grade. In loc de 30 de zile, pentru o lucrare stiintifica, reducerea va fi de numai 20 de zile. Nu 28, nu 24 de zile, ci, fix, 20 de zile. S-a cantarit cu grija cat atarna in balanta justitiei o lucrare stiintifica. In plus, este si o perioada de austeritate, in care munca intelectuala s-a depreciat. Aceasta solutie este, desigur, mult mai „rationala" decat cea anterioara care stabilea „cantitatea" de 30 de zile. Indiferent de amploarea lucrarii, de bibliografia consultata... Oricum, eu ma asteptam din partea unei persoane revoltate de munca intelectuala din penitenciare, sa lase doar munca fizica – motiv de reducere a pedepselor. Asa ca, mai bine mai putin decat niciodata...", a scris Năstase, într-o postare a cărei titulatură este "Raluca Prună aruncă bomba".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel