Adrian Năstase: Gestul lui Liviu Dragnea de la Congres, unul cu semnificații simbolice

Fostul premier Adrian Năstase a comentat, miercuri, la Târgoviște, în legătură cu îndemnul liderului PSD, Liviu Dragnea, de la Congresul extraordinar al partidului, de a comemora într-un moment de reculegere victimele dictaturii comuniste.   

"Din punctul meu de vedere, după fuziunea cu PSDR, partidul domnului Cunescu, în 2001, după nenumărate alte lucruri care s-au întâmplat, nu știu dacă mai era necesar', a declarat Adrian Năstase, întrebat de jurnaliști despre îndemnul lui Liviu Dragnea de la congresul PSD de duminică.

Citește și: CONGRES PSD: Liviu Dragnea, gest impresionant. Toată lumea, în picioare

Dar din punct de vedere simbolic acest lucru poate să aibă anumite semnificații. Poate că în curând ar trebui să ne cerem scuze pentru unele dintre victimele capitalismului, pentru că guvernările PSD-ului, de-a lungul anilor, au dus la foarte multe drame și multe probleme, poate că la un moment dat va fi nevoie să facem și acest lucru. Cred că cea mai bună soluție, și asta e opinia mea, e să găsim soluții pentru a depăși, pentru a repara unele dintre aceste lucruri, atât cât se poate, a adăugat Adrian Năstase, citează Agerpres.

Întrebat dacă și guvernul condus de el a făcut victime, fostul premier a replicat: "Victime cu ghilimele, eu așa cred, prin unele dintre deciziile referitoare la privatizări și multe altele.

Ulterior, Năstase a adăugat: "Deci, de asta spun că până la urmă PSD-ul, respectiv FSN-ul înainte, au luat o mulțime de măsuri, unele dintre ele mai curând criticabile, și dacă ar trebui să își ceară iertare, deși formula cea mai bună este, cred, aceea de a rezolva problemele, nu neapărat de a le asuma. Dar, repet, din punct de vedere al presiunii din zona partidelor de dreapta, din zona elitiștilor de dreapta, cred că Liviu Dragnea a făcut acest gest pentru a încerca să rupă cumva una dintre temele de atac. Nu știu dacă lucrul acesta va fi suficient. Eu cred că prin acțiune, prin măsurile concrete, dovedești opțiunea pe care o ai, nu numai din punct de vedere doctrinar, dar și din punctul de vedere al acțiunii politice, a mai spus Adrian Năstase.

Fostul premier a susținut, miercuri, la Universitatea Valahia Târgoviște, conferința Drept internațional sau suveranitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel