Adresa Administrației Prezidențiale va fi modificată printr-o Hotărâre de Guvern

Sursă foto: Facecbook - Administrația Prezidențială a României
Sursă foto: Facecbook - Administrația Prezidențială a României

Guvernul va modifica printr-o hotărâre adresa Administrației Prezidențiale. 

Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de joi un proiect de Hotărâre care modifică adresa Administrației Prezidențiale din Șos. Cotroceni nr. 1 - 3 în Bd. prof. dr. Gheorghe Marinescu nr. 2, sectorul 5.

„Hotărârea Guvernului nr. 1279/2001 privind transmiterea complexului din administrarea Ministerului Culturii şi Cultelor şi a Regiei Autonome <Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat> în administrarea Administraţiei Prezidenţiale se modifică după cum urmează. La articolul 1 sintagma se modifică și se înlocuiește cu sintagma ”, potrivit proiectul de HG citat de Mediafax. 

Adresa ar fi inexactă

Administrația Prezidențială precizează că, din comunicarea Primăriei Municipiului București cu privire la adresa corectă a Complexului „Palat Cotroceni” (regula: se ia în considerare adresa poștală cea mai veche din punct de vedere istoric, raportată la distanța cea mai apropiată față de centrul Capitalei) rezultă că aceasta este B-dul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu, nr. 2, sector 5, București. Acesta a fost punctul de plecare pentru care Cartea Funciară, precum și toate bunurile imobile ale Complexului „Palat Cotroceni” înscrise în această carte funciară, dar și bunurile imobile și mobile reflectate în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului deținute în administrare de Administrația Prezidențială sunt pe adresa comunicată de către Primăria Municipiului București, și nu pe adresa menționată în cuprinsul H.G. nr. 1279/2001.

„În plus, adresa imobilului înscrisă în H.G. nr. 1279/2001, <Șoseaua Cotroceni nr. 1-3, sector 5, București>, este una inexactă, întrucât artera în cauză se află din punct de vedere administrativ în sectorul 6 al Municipiului București (nicidecum în sectorul 5)”, menționează Administrația Prezidențială.

Suprafețele de teren se vor modifica

De asemenea, proiectul de HG prevede că suprafețele de teren se modifică și vor avea următoarele valori: Suprafaţa liberă: 137.620,20 mp, Suprafaţa totală a incintei: 189.536,17 mp. Comparativ, suprafețele din proiectul de HG sunt mai mai față de cele prevăzute în Hotărârea de Guvern 1279/2001, când erau prevăzute următoarele suprafețe de teren: Suprafaţa liberă: 135.727,5 mp, Suprafață totală a incintei: 186.913,7 mp.

„Din măsurătorile topo-cadastrale efectuate de S.C. Theotop S.R.L. în anul 1999, pentru obținerea avizului tehnic nr. 405/1999, a fost omisă, din greșeală, o suprafață de teren aparținând de facto Complexului ”Palat Cotroceni”, de cca 2.700 mp, aflată pe una dintre laturile terenului în suprafață totală de 186.913,70 m.p. ce a fost dat ulterior în administrarea Administraţiei Prezidențiale prin H.G nr. 1279/2001”, potrivit notei de fundamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel