EXCLUSIV  Adevărul despre Bitcoin. Elian: Ce înseamnă. Nu e o investiție pentru cardiaci

bitcoin
bitcoin

Brokerul Alexandru Elian, invitatul emisiunii "Jungla Urbană", a explicat, pentru DC News, ce este bitcoin-ul și care sunt avantajele și dezavantajele monedei virtuale. 

Elian povestește cum o invenție a unui japonez, căruia nu i se cunoaște numele, a devenit în timp un instrument financiar care comportă riscuri, dar mai ales beneficii. "Se presupune că Bitcoin-ul a fost inventat de un japonez căruia nu i se cunoaște decât pseudonimul. Este ca un joc ce a fost conceput pentru a demonstra că se poate face. Apoi a fost preluat ca un intrument financiar. A devenit un intrument speculativ acut, unii ar spune o manie. A ajuns ca un bitcoin să valoreze aproximativ 20.000 de dolari, a ajuns la 5000 de dolari și acum este pe la 7000 de dolari", a declarat Elian. 

Băncile naționale nu recomandă Bitcoin-ul

Brokerul explică ce înseamnă tehnologia pe care se bazează Bitcoin și cum este aceasta văzută de bancile naționale. "În mod cert nu este o investiție pentru cardiaci. Este o investiție puternic speculativă nerecomandată de toate băncile naționale de pe planetă, nesupravegheată și care are niște posibilități semnificative de fraudă. Este vorba despre un sistem de criptare de transmisie securizată. Tehnologia de transmitere a acestor date numită "block-chain" a revoluționat tot ce înseamnă instrumente financiare. Este o metodă de face lucrurile mai sigur, mai ieftin și cu eliminarea intermediarilor, care astăzi, contra unui comision, fac anumite operațiuni," a adăugat brokerul.   

Urmărește aici declarațiile lui Alexandru Elian:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel