EXCLUSIV  Acuzații abuz serviciu. Daniel Zamfir, replică pentru BNR. Document care arată TOT

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

După ce purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a ridicat în spaţiul public subiectul potrivit căruia Daniel Zamfir ar fi acuzat de abuz în serviciu ca urmare a faptului că ar fi semnat un document în numele unei comisii din care nu face parte, Daniel Zamfir a oferit, pentru DC News, o replică pe care vi-o prezentăm în cele ce urmează.

"Constat că cei de la BNR încearcă toate tertipurile cu putinţă ca să-l scape pe domnul Isărescu de a se prezenta în faţa Comisiei Economice. Recent, chiar domnul Vasilescu spunea că a crescut cursul valutar din cauza acestei invitaţii, pentru că nu se poate ca guvernatorul BNR să fie plimbat toată ziua - bună ziua prin Parlament. A urmat purtătorul de cuvânt care spune şi el că domnul guvernator nu este obligat, de fapt, să vină la Comisia Economică, deşi când fusese alt preşedinte la această comisie, domnul Cîţu, a venit cu întreg Consiliul de Administraţie, cât şi cu întrebările direct pregătite şi aranjate. 

Acum văd că se invocă altceva: că aş fi trimis o scrisoare semnată din partea Comisiei de Buget-Finanţe, deşi eu nu sunt membru al acesteia. Nimic mai neadevărat. Eu nu am semnat o scrisoare din partea Comisiei de Buget-Finanţe, ci la întâlnirea de mâine i-am invitat şi pe colegii de la Buget-Finanţe. Totodată, am luat legătura şi cu ministrul Finanţelor şi acesta ne-a confirmat că vine - asta în urma refuzului domnului Isărescu de a merge la Ministerul Finanţelor Publice pentru discuţii. Am considerat că în Parlamentul României este locul unde să se întâlnească ministrul de Finanţe şi cu guvernatorul Băncii Naţionale, în faţa Comisiei de Buget-Finanţe şi m-am gândit că ar fi util să îi invităm şi pe colegii de la această comisie", a declarat senatorul ALDE.

"Nu m-ar surprinde lucrul acesta"

Cât priveşte acuzaţiile de abuz în serviciu, Daniel Zamfir a declarat: "Sunt acuzat de abuz în serviciu. Cei de la BNR mi-au mai făcut o plângere la DNA atunci când am iniţiat legea dării în plată. Mă aştept ca şi acum să-mi facă o plângere de abuz în serviciu. Nu m-ar surprinde cu nimic lucrul acesta. 

Spuneam că i-am invitat pe colegii de la Buget-Finanţe. Adresa e semnată în numele meu ca preşedinte al Comisiei Economice. Sigur, nu am niciun dubiu că domnul Isărescu se leagă şi de acest tertip pentru a nu veni la comisie să dea explicaţii pentru că ştie că eu cunosc foarte multe lucruri despre ce a făcut BNR în toţi aceşti ani în legătură cu manipularea cursului şi sigur că evită acest lucru. 

Vă daţi seama dacă BNR minte cu acest lucru minor, care poate fi demonstrat că eu nu am trimis adresă în numele Comisiei de Buget-Finanţe din care nu fac parte, ce se întâmplă cu evoluţia cursului, cu manipularea cursului, cu manipularea ROBOR-ului, cu intervenţia Băncii Naţionale atunci când are interes domnul Isărescu să pună presiune pe Guvern?" 

Vezi şi: Suciu (BNR), atac la Zamfir: Să răspundă la acuzaţia de abuz în serviciu

Toader, ordonanţă sentinţe completuri de 5. Lazăr, reacţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel