Toader, ordonanţă sentinţe completuri de 5. Lazăr, reacţie

Toader-Lazăr, scandalul momentului
Toader-Lazăr, scandalul momentului

Prezent la sediul CSM, procurorul general Augustin Lazăr a făcut o serie de aprecieri cu privire la ordonanţa anunţată de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la sentinţele date de completurile de 5. 

"Trebuie să vedem proiectul unei astfel de ordonanțe și apoi putem discuta. (...) Stabilitatea raporturilor juridice este un principiu fundamental al dreptului constituțional și nu ar trebui să avem probleme de stabilitate și de siguranță în materia raporturilor juridice", a declarat procurorul general, Augustin Lazăr, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii. La rândul său, Tudorel Toader a refuzat să facă comentarii pe acest subiect.

Ce a susţinut Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat recent, în exclusivitate la România TV, că Guvernul urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care să se extindă termenul contestaţiei în anulare, de la 30 de zile în prezent, la toate cazurile în care completul care a judecat a fost constitut nelegal.

”Vedem multe abuzuri... că sunt de la DNA Oradea, că sunt de la DNA Ploiești... (...) Trebuie să facem ceva! Într-un stat de drept, nu poți să îi spui omului: ai fost urmărit penal pe protocoale declarate neconstituționale, ai fost condamnat definitiv de complete nelegal constituite. Dăm OUG pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnați de către complete nelegal constituite și vor putea face contestație în anulare, repuși fiind în termen prin ordonanță, iar instanța, în complet legal constituit, va judeca”, a zis Toader.

Vezi şi: Creditele rău-platnicilor. Ilie Șerbănescu: Ce nu spune nimeni

Preşedinte - Guvern, blocaj. PSD, variante pentru ieşirea din criză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel