UPDATE: Accident aviatic în Harghita. Elicopterul SMURD nu poate ateriza

Accident aviatic - foto: AAIB
Accident aviatic - foto: AAIB

Un avion utilitar s-a prăbuşit în judeţul Harghita, în timpul unei operaţiuni de vaccinare a vulpilor. Cei doi piloţi sârbi au reuşit să se catapulteze. 

UPDATE:  Cel de-al doilea rănit în accidentul aviatic din zona vârfului Mădărşa a fost recuperat şi a ajuns la forţele de prim ajutor aflate în zonă, cele două victime, care sunt conştiente şi cooperante, urmând să fie transportate la spitalul din Odorheiu Secuiesc, respectiv Târgu Mureş.

'Ambele victime sunt conştiente şi cooperante. Una dintre ele va fi transportată la Spitalul Municipal Odorheiul Secuiesc cu o ambulanta SMURD, iar cea de-a doua va fi transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş', a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Sursa citată a mai precizat că atât pilotul, cât şi copilotul sunt cetăţeni străini, iar relaţionarea acestora cu echipajele de urgenţă se realizează în limba engleză. 

Prima persoană rănită în accidentul aviatic din zona vârfului Mădăraş a fost preluată de elicopterul SMURD prin troliere şi a fost dusă în zona în care se află echipajele terestre de prim ajutor, realizându-se şi evacuarea celei de-a doua persoane, a informat IGSU.

'Prima persoană a fost preluată de elicopter (prin troliere) şi a fost dusă în zona în care se aflau echipajele terestre ISU şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. Se realizează operaţiunile de evacuare pentru cea de-a doua persoană', a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a precizat pentru AGERPRES că ambele persoane, pilotul şi copilotul avionului aterizat forţat, sunt cetăţeni străini, dar nu a putut preciza ţara din care provin, comunicarea cu ei efectuându-se în limba engleză. Cei doi nu au stat lângă avion, ci au coborât o anumită distanţă, într-un loc unde au fost reperaţi de elicopterul SMURD, a mai precizat reprezentantul ISU Harghita.

Elicopterul SMURD nu poate ateriza pentru evaluarea medicală a pilotului și copilotului din avionul care a aterizat forțat, joi, în zona montană a județului Harghita. Un medic va fi coborât din elicopter pentru a acorda asistență celor doi.

Un elicopter SMURD a ajuns în zona montană, greu accesibilă, în care avionul de mici dimensiuni a aterizat forțat. „Având în vedere că terenul nu permite aterizarea, un medic SMURD va coborî prin troliere, pentru evaluarea medicală a celor doi", au transmis reprezentanții IGSU.

Un avion de mici dimensiuni, care împrăștia substanță antirabică, a aterizat forțat în zona Vârfului Mădărași din județul Harghita. Avionul a luat foc imediat după aterizare, potrivit datelor furnizate de cel care a anunțat accidentul.

La bord se aflau pilotul și copilotul, care au ieșit imediat. Ambele persoane sunt conștiente, fără răni grave și urmează să fie evaluate de catre echipajele medicale, anunță IGSU. Spre locul incidentului se deplasează și trei echipaje de salvatori cu mijloace 4x4.

- Știrea inițială - 

Un avion de mici dimensiuni, care împrăştia substanţă antirabică, a aterizat forţat în zona Vârfului Mădăraş din judeţul Harghita şi se pare că a luat foc, dar pilotul şi copilotul au reuşit să se evacueze, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

'La bord se aflau pilotul şi copilotul, care s-au evacuat imediat. Ambele persoane sunt conştiente, fără răni grave şi urmează să fie evaluaţi de către echipajele medicale', a precizat sursa citată. Având în vedere altitudinea mare la care a avut loc incidentul, se deplasează 3 echipaje de salvatori cu mijloace 4x4, a mai precizat IGSU.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a adăugat că spre locul accidentului se deplasează şi echipaje de la Salvamont şi Jandarmeria Montană.

"Locația este vârful Mădărâș, județul Harghita. Ambele persoane sunt conștiente la acest moment. Un elicopter SMURD a fost trimis la fața locului. Este tot ceea ce știu la acest moment.", a declarat Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel