'ACCES: Porţi deschise. Minţi deschise'. Minivacanţe pentru copii

Tabără copii
Tabără copii

Asociaţia CERC (Centrul European de Resurse Creative) lansează proiectul 'ACCES: Porţi deschise. Minţi deschise', prin intermediul căruia vor fi organizate minivacanţe pentru copiii din mediul rural.

Copii vor vizita obiectivele culturale din Bucureşti şi să ia parte la ateliere de dezvoltare personală dedicate intereselor vârstei lor. 'Copiii din mediul rural au un acces limitat la spaţii culturale, iar, în lipsa resurselor şi a unei preocupări din partea părinţilor sau şcolii pentru acest aspect, universul lor cultural se rezumă la biserica din sat, căminul cultural şi sărbătorile locale, după cum arată Barometrul de Consum Cultural. Mai mult de jumătate dintre copiii din România nu au avut niciodată în comună sau oraş un cinematograf, o sală de teatru sau chiar un parc', se arată într-un comunicat al CERC transmis, joi, Agerpres.

Potrivit sursei citate, doar unul din 20 de români din mediul rural are acces facil la un muzeu, iar în prezent şcoala oferă doar câteva oportunităţi, precum 'Şcoala Altfel', în timp ce familia reuşeşte să contribuie în prea puţine cazuri.

'Proiectul se desfăşoară pe parcursul anului 2018 şi urmăreşte familiarizarea copiilor cu spaţiile culturale urbane şi sporirea accesului la iniţiativele, proiectele şi programele care contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor şi sunt derulate de obicei pentru populaţia din mediul urban. De această oportunitate vor beneficia 30 de copii din mediul rural defavorizat, împreună cu părinţii lor, iar selecţia se va realiza prin intermediul şi cu sprijinul unităţilor şcolare', se precizează în comunicat.

Copiii vor face un tur cultural al Bucureştiului, iar cu sprijinul ONG-urilor active vor participa la ateliere pe teme de interes asociate vârstei: stimularea creativităţii, încurajarea participării şi educaţie civică, educaţie pentru sănătate, siguranţă pe internet. Părinţii vor participa la cursuri de educaţie parentală. Proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, în cadrul sesiunii I /2018, secţiunea 'Educaţie prin cultură'.

[citeste si]

CERC este o organizaţie non-profit, apolitică, recent înfiinţată, care îşi propune să contribuie la dezvoltarea personală şi profesională a copiilor şi tinerilor prin programe de educaţie şi formare şi să ofere sprijin instituţiilor statului în creşterea calităţii programelor şi serviciilor oferite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel