Urmărește emisiunea live


Academia de Studii Economice din București, locul 1 din România în clasamentele mondiale

Academia de Studii Economice din Bucureşti urcă pe primul loc în România în clasamentul THE Emerging Economies Universities Rankings 2021.

Academia de Studii Economice din Bucureşti şi-a continuat trendul ascendent în prestigiosul clasament Times Higher Education Emerging Economies Universities Rankings, în pofida activităţii în condiţiile dificile, specifice contextului pandemic, şi urcă pe locul 1 între universităţile româneşti şi în segmentul 201-250 la nivel internaţional, conform ediţiei 2021. Apărută la data de 9 martie, a.c., aceasta reuneşte 606 de universităţi de cercetare intensivă şi predare din 48 de ţări cu economie emergentă din lume.

Prezenţa pe poziţii notabile a tuturor universităţilor membre ale Consorţiului Universitaria în acest clasament de prestigiu, respectiv Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Universitatea Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara, validează, şi de această dată, reputaţia şi valoarea academică a acestora.

Cum s-a făcut clasificarea



Universităţile din clasament au fost clasificate după 13 indicatori de performanţă, grupaţi pe activitatea de predare (30%), de cercetare (30%), impactul rezultatelor cercetării (20%), activitatea internaţională (10%) şi transferul de cunoştinţe către mediul socioeconomic (10%).

Academia de Studii Economice din Bucureşti este liderul învăţământului superior economic şi de administraţie publică din România şi Europa de Sud-Est, cu numeroase parteneriate cu mediul economic şi de afaceri, cu o bună reputaţie internaţională, validată în situarea pe poziţii notabile în clasamente internaţionale de prestigiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel