8 oraşe în care poți savura o cafea bună, potrivit experților

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @drobotdean
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @drobotdean

Anii trec, dietele se schimbă, obiceiurile noastre variază, dar ceva rămâne în rutinele noastre: cafeaua. Se consumă aproximativ 2,250 miliarde de cești de cafea în fiecare zi, în întreaga lume.

Experții publicației Food&Wine au căutat cea mai bună ceașcă de cafea și au realizat o listă a orașelor unde putem o putem găsi. 

Copenhaga

Troels Overdal Poulsen este un danez care a câștigat Campionatul Mondial al Cafelei în 2005 și pare să fi contribuit la plasarea orașului pe harta cafelei. Capitala daneză pune calitatea înaintea cantității. Recomandarea este The Coffee Collective, un magazin dedicat boabelor provenite din surse sustenabile.

Tokyo

Revista folosește cuvântul "perfect" pentru a se referi la peisajul cafelei din capitala japoneză. Există de toate, de la magazine istorice care oferă cafea preparată cu sifon, până la cafenele moderne care experimentează cu tehnici de preparare și arome. Menționează Koffee Mameya, un loc unde poți degusta o mare varietate de boabe din întreaga lume, și Koffee Mameya Kakeru, în "districtul cafelei" din Shirakawa.

Sydney

Zona Surry Hills este plină de cafenele. Aici se află magazinul principal al Single O, un loc unde poți alege cafele de origine unică. În această cafenea și în alte cafenele "moderne" este posibil să savurați flat white-ul australian tipic.

San Francisco

În acest oraș din California, se remarcă magazinul Ritual Coffee Roasters. Fondat în 2005, este foarte "apreciat pentru transparența sa în comerțul direct". Cei de la Food&Wine recomandă și Sextant Coffee Roasters, un magazin specializat în boabe etiopiene pe care le prăjește integral în propriile sale facilități.

2. Sursa foto... (cafea5_54365500.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @elena_elizarova

Milano

Nu este atât de modern și sofisticat în ceea ce privește cultura cafelei, dar are istorie și tradiție. Există cafenele istorice lângă baruri moderne. Mai întâi se evidențiază Pasticceria Marchesi, una dintre cele mai vechi cafenele din Milano, deschisă din 1824. Apoi, Orsonero, este "la fel de plăcută estetic pe cât este delicioasă".

Lisabona

Aici, de asemenea, există un interesant amestec de tradiție și modernitate. Există clasicele patiserii portugheze care servesc bica și cafenelele contemporane care experimentează cu boabe din întreaga lume. Se recomandă Fábrica Coffee Roasters, care are mai multe localuri în oraș, și Dramatico, care oferă "probabil cea mai bună ceașcă de cafea din toată Europa". Așa spune Food&Wine.

Amsterdam

Cafenelele bune sunt numeroase. Preferata lor este Scandinavian Embassy, în De Pijp, și de asemenea se evidențiază Back to Black

Londra

Pentru capitala engleză, sugerează Monmouth Coffee Company, care se concentrează pe boabele de origine unică și are mai multe localuri în oraș. De asemenea, Redemption Roasters, o cafenea care angajează persoane care tocmai au ieșit din închisoare, și Climpson&Sons, cu doar un ghișeu pentru comenzi, dar care, spun ei, merită efortul. Conform acestei publicații, "scena cafenelelor din Londra este la fel de elegantă ca oamenii care locuiesc în oraș", potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel