1986 - 2019. Ziua neagră pentru FC Barcelona: 7 Mai

Mircea F. Cristian / 07 mai 2019 / 23:57

7 mai este o zi fatidică pentru Barcelona.

Acum 33 de ani, FC Balcelona pierdea pe teren propriu Cupa Campionilor. Astăzi, 7 mai 2019, aceeași Barcelona pierde un meci care părea ușor, pentru că avea un avantaj de 3 goluri, după manșa tur cu Liverpool, încasând nu mai puțin de 4 goluri fără drept de apel. Și asta în condițiile în care lipseau de la Liverpool M. Slah și Firmino, golgeterii echipei. Așa cum la Steaua a lipsit, în 1986, căpitanul Tudorel Stoica.

În urmă cuu 33 de ani, finala Cupei Campionilor Europeni s-a disputat la Sevilia, pe Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, la data de 7 mai 1986. Aceasta a fost câștigată de FC Steaua București, după ce Helmuth Duckadam a reușit să apere patru lovituri de departajare, mai târziu el a fost numit „Eroul de la Sevilia”. Acest trofeu este singura Cupă a Campionilor câștigată de Steaua și singura câștigată de o echipă românească.

În marea finală, disputată la Sevilla, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan, Steaua a înfruntat vedetele de la FC Barcelona, antrenate de englezul Terry Venables.

La finalul a 120 de minute de joc, scorul a fost egal, 0-0, iar, la penalty-uri, Marius Lăcătuș și Gabi Balint au transformat, în timp ce portarul Helmuth Duckadam a intrat în istorie ca primul, și singurul, până acum, care a apărat patru lovituri de departajare.