11 persoane, condamnate la închisoare pentru că au abuzat online o adolescentă

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Ura exprimată online la adresa unei adolescente a rezultat în 11 sentințe de închisoare.

11 persoane au fost găsite vinovate pentru hărțuire după ce au trimis mesaje urâte unei adolescente franceze care s-a filmat online criticând islamul, transmite BBC. „Am câștigat și o să mai câștigăm din nou”, a transmis Mila, o tânără franceză care avea 16 ani când videoclipul cu pricina a devenit viral. Mesajul său a venit după ce vinovații au primit sentințe de închisoare cu suspendare de la patru la șase luni, miercuri.

După incident, fata a primit nu mai puțin de 100.000 de mesaje în care era admonestată, spune avocatul său, trăind în prezent nonstop sub protecția poliției. Acum, la 18 ani, Mila nu a mai putut merge la școală din cauza calvarului la care a fost supusă.

De ce a fost amenințată Mila?

Mila a făcut comentariile anti-islam după ce a fost numită o „lesbiană murdară” de un blogger musulman, după ce și-a dezvăluit orientarea sexuală pe platforma de socializare Instagram, printr-un videoclip. Povestea sa a readus în primplan dezbaterea privind libertatea de exprimare și blasfemia în Franța, dar și ideea protejării copiilor de școală de bully-ing în mediul online.

Zece bărbați și trei femei cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, din diferite zone ale Franței, au fost judecați pentru hărțuire în mediul online la începutul lunii iunie, iar unii au fost acuzați pentru că au trimis chiar amenințări cu moartea. Totuși, doi dintre aceștia au scăpat din cauza unor lipse de dovezi și unor probleme procedurale. Ceilalți 11 au primit sentințe cu suspendare și vor ajunge la închisoare dacă mai sunt prinși cu alte infracțiuni. Tânăra va primi de la unii câte 1.500 euro, în timp ce alții trebuie să achite 1.000 euro cheltuieli de judecate.

Ce spune judecătorul cazului

Judecătorul din cadrul procesului a spus că această campanie de ură „a avut un efect psihologic și fizic” asupra tinerei. „Pe stradă, ne abținem să insultăm, amenințăm sau insultăm pe cineva doar pentru că au un comportament sau declarații care nu ne plac”, a adăugat judecătorul. „Același lucru este valabil și pe rețelele de socializare”. „Nu mai vreau să se dea vina pe victime vreodată”, a reacționat și Mila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel