10.000 de sisteme fotovoltaice vor fi instalate în fiecare lună. Ministrul Barna este optimist

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna vine cu noutăţi legate de programele derulate de AFM pentru achiziția de fotovoltaice. Cererile românilor vor fi soluționate.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, are vești bune pentru români. Oficialul a transmis, la Tvr Info că se aşteaptă ca cel puţin 10.000 de sisteme fotovoltaice să fie instalate în fiecare lună, iar într-un an programul de 150.000 de proiecte aprobate să fie dus la bun sfârşit.

Creşte cererea de panouri fotovoltaice

„Este o cerere imensă şi bugetul nostru permite să finanţăm cam 2% din numărul total de clienţi eligibili. Sunt 3 milioane de case intabulate în România. Noi ne adresăm acum unei plaje de 150.000 de case, ceea ce nu este un procent foarte mare, dar sperăm să primim sprijin inclusiv de la Ministerul Fondurilor Europene, bani cu care să completăm această finanţare. Având exemplul programului de anul trecut, acolo deja, după semnarea contractelor, au fost instalate în jur de 18.000 de astfel de sisteme din totalul de 40.000.

Ritmul poate fi crescut pentru că vin mai multe firme, mai mulţi instalatori, deci interesul este foarte mare şi pentru aceste companii. Eu cred că 10.000 de sisteme se pot instala lunar, fără nicio problemă. Într-un an de zile poate fi dus la bun sfârşit un program 120.000-150.000 de case fără un efort deosebit din partea industriei, din partea firmelor de instalare şi din partea celor care trebuie să monteze acele contoare”, a explicat ministrul Mediului la Tvr Info.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel